PRONTOBARIO 60%, suspensie

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

PRONTOBARIO 60%, suspensie

Compozitie:
Suspensie continand sulfat de bariu 60% g/V.

Indicatii:
Examenul radiologic al tractului gastrointestinal.

Contraindicatii:
Prontobario 60% nu trebuie sa fie folosit in cazul suspectarii prezentei unei perforatii sau obstructii intr-un segment al tractului gastrointestinal sau in caz de hipersensibilitate individuala cunoscuta la sulfat de bariu.

Precautii:
Desi Prontobario 60% ca atare nu este contraindicat in timpul sarcinii, trebuie retinut ca investigatiile radiologice pot dauna fatului in faza organogenezei. Prontobario 60% poate fi folosit in timpul alaptarii.

Reactii adverse:
Reactiile nedorite ale compusilor baritati ca Prontobario 60% sunt deseori atribuite erorilor de procedura sau unor patologii concomitente.

Posologie si mod de administrare:
Produsul poate fi administrat direct pe cale orala si rectala sau cu ajutorul unei sonde oral sau nasogastrica. Cantitatea administrata este functie de diagnosticul urmarit si de segmentul din tractul gastrointestinal de examinat. Normal, o doza de 200-250 ml Prontobario 60% poate fi considerata suficienta pentru examinarea stomacului; pentru examinarea radiologica a intestinului subtire o cantitate de 500 ml Prontobario 60% poate fi considerata adecvata; pentru examinarea radiologica a colonului (clisma) poate fi adecvata administrarea unei cantitati ce variaza intre 600 ml si 1500 ml. Aprecierea dozelor de administrat este facuta in general pe baza experientei medicului radiolog. La copii posologia se va stabili in functie de varsta, greutate corporala si diagnosticul urmarit.

Instructiuni de folosire:
Produsul se ia direct din container dupa o agitare prealabila, fara sa se dilueze.

Forma de prezentare:
Suspensia de sulfat de bariu, Prontobario 60% este conditionata in urmatoarele ambalaje: flacon a 200 ml, flacon a 250 ml, container multidoza a 2,5 l, container multidoza a 5 l.

Conditii de pastrare:
Prontobario 60% trebuie pastrat in loc uscat si racoros.

Valabilitate:
2 ani de la data prepararii.

Producator: Bracco

Trimis la:  Mon, 04-Feb-2008, 22:15