MANINIL 1.75, comprimate

Categorie: Sulfonamide
Expeditor: emedonline

MANINIL 1.75, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 1,75 mg glibenclamid. Agent antidiabetic (sulfoniluree; cod ATC: A 10 BB01).

Indicatii:

Diabet zaharat tip II cand dieta este insuficienta.

Contraindicatii:

Diabet insulino-dependent tip I; tulburari severe ale metabolismului cu acido-cetoza, tulburari renale si hepatice severe; sarcina si alaptare; hipersensibilitate la glibenclamid.

Interactiuni medicamentoase:

La administrarea concomitenta cu alte medicamente, efectele Maninil 1,75 pot fi diminuate sau potentate. De aceea, va rugam informati medicul daca folositi alte medicamente.

Precautii:
In cazul administrarii incorecte, timpul de reactie pana la echilibrarea nivelului optim al glicemiei poate afecta abilitatea de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje.
Atentie! Maninil 1,75 scade glicemia. Hipoglicemia poate aparea in caz de supradozare, dieta saraca (absenta meselor, sau mese insuficiente), consum de alcool. Bulimia, transpiratia, agitatia, cefalee, capacitate redusa de concentrare sunt semne ale hipoglicemiei. Daca apar simptome ale hipoglicemiei, se recomanda ingestia a aprox. 20 g zahar. In cazul unei hipoglicemii severe cu pierderea cunostintei se impune asistenta medicala de urgenta.

Mod de administrare:
Doza de Maninil 1,75 se va determina individual pentru fiecare pacient in functie de valorile glicemiei si reactivitatea pacientului. Pentru initierea tratamentului se recomanda o crestere treptata a dozei in interval de cateva zile, incepand cu 1/2 -1 comprimat Maninil 1,75 pana la doza recomandata. Doza zilnica de pana la 2 comprimate de Maninil 1,75 - se administreaza nemestecate, dimineata inaintea micului dejun. Dozele mai mari se vor diviza in doua prize dimineata si seara. Efectul maxim se obtine de regula cu 6-8 comprimate de Maninil 1,75 pe zi.

Reactii adverse:
Maninil 1,75 este in general bine tolerat. Ocazional pot aparea tulburari gastrointestinale, reactii sporadice de hipersensibilitate. In cazuri cu totul izolate sunt posibile modificari ale tabloului sanguin. A nu se lasa la indemana copiilor!

Producator: Berlin-Chemie / Menarini Group www.berlin-chemie.ro

Trimis la:  Fri, 08-Jun-2007, 08:58