TACHYSTIN, solutie buvabila

Categorie: Vitamina D si analogi
Expeditor: emedonline

TACHYSTIN, solutie buvabila

Actiune terapeutica:
Antitetanic, reglator de calciu.

Compozitie:
1 ml de Tachystin liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 1 mg. 1 ml de Tachystin forte liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 10 mg. Alte componente: ulei de arahide.

Indicatii:
Hipoparatiroidism de natura idiopatica sau postoperatorie, pseudohipoparatiroidism.

Contraindicatii:
O contraindicatie absoluta constituie hipercalcemia si supradozarea de vitamina D.

Efecte nedorite:
Puteti sa va asteptati la aparitia unei hipercalcemii cu urmarile ei. Aceasta se manifesta prin inapetenta, greata, varsaturi, diaree, paloare a fetii, cefalee, palpitatii si senzatie de sete. La aparitia unor astfel de simptome este indicat sa consultati medicul Dvs. O hipercalcemie de lunga durata poate duce la lezari renale sau la calcificari in testul cardiac, pulmonar sau renal. In caz de litiaza renala in anamneza este necesar a se efecta controale mai frecvente ale calciului in ser. In caz de dozari zilnice mari pot aparea tulburari colecistice datorita coponentei considerabile de ulei.

Sarcina si alaptare:
Nu exista informatii referitoare la un risc teratogen datorita dihidrotahisterolului. Nu s-a examinat trecerea substantei in placenta si in laptele de mama; o astfel de trecere trebuie insa presupusa in analogie cu metabolitii de vitamina D. Terapia in timpul graviditatii si lactatiei necesita controale frecvente regulate ale calciului in ser.

Interactiuni cu alte produse:
In caz de combinatie a medicamentului cu tiacide poate aparea o hipercalcemie. Datorita principiului analog in efectul medicamentului, se va evita o terapie concomitenta cu vitamina D si cu metabolitii ei. In caz ca se administreaza concomitent tiroxina, se poate ca la oprirea administrarii acesteia sa apara, de asemenea, o hipercalcemie.

Instructiuni de dozare si felul de aplicare:
Daca nu s-a prescris altfel, se va lua cantitatea pe care medicul sau farmacistul au indicat-o pe ambalaj. Dozarea indicata este intre 0,5 si 1,5 mg dihidrotahisterol zilnic, prin administrare orala. Doza necesara trebuie constatata individual, prin controlul calciului in ser. Preparatul poate fi luat inaintea meselor sau dupa mese, cel mai bine impreuna cu putin lichid. Dozele mai mari se recomanda a se amesteca in mancare.

Recomandari:
1 ml este echivalentul a aproximativ 25 de picaturi. Tachystin liquidum si Tachystin forte liquidum se vor pastra la 2-8C si ferit de lumina. Nu mai utilizati medicamentul dupa data expirarii. A se pastra medicamentul ferit de copii.

Forme de prezentare si marimea ambajului:
Tachystin liquidum (solutie) 20 ml. Tachystin forte liquidum (solutie) 10 ml. Tachystin capsule 20 bucati. Tachystin capsule 100 bucati.

Producator: Ankerpharm www.ankerpharm.de

Trimis la:  Thu, 09-Aug-2007, 16:34