VITAMINA C 250, comprimate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: emedonline

VITAMINA C 250, comprimate

Prezentare farmaceutica:
Comprimate masticabile cu aroma de portocale ce contin: 100 mg acid ascorbic si 169 mg ascorbat de sodiu echivalent a 500 mg Vitamina C.

Actiune terapeutica:
Antioxidant, imunostimulator, combate oboseala si stresul, contribuie la formarea colagenului si accelereaza vindecarea plagilor. Scade nivelul colesterolului din sange, prevenind ateroscleroza, favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor, creste rezistenta capilarelor si le scade permeabilitatea, diminueaza formarea potentialelor substante cancerigene care apar in intestin in timpul digestiei, potenteaza absorbtia fierului in organism avand rol in producerea hematiilor, este un factor important in dezvoltarea normala a oaselor, cartilagiilor, dintilor si gingiilor.

Indicatii:
Profilaxia racelii si gripei, profilaxia si tratamentul scorbutului si a altor forme de avitaminoza sau hipovitaminoza C, infectii paradontoze, gingivite, stomatite, fracturi, osteoporoza, hemoragii datorate fragilitatii capilare, anemii feriprive (in asociere cu fier sau acid folic), surmenaj, neurastenii, efort fizic prelungit, boli grave, interventii chirurgicale.

Mod de administrare:
Copii: 1/2-1 comprimat pe zi sau dupa sfatul medicului. Adulti: 2-4 comprimate pe zi sau dupa prescriptia medicului.

Reactii adverse:
Precipitarea uratilor si oxalatilor in urina acida, rareori diaree.

Contraindicatii:
Litiaza renala (tratament indelungat cu doze mari), hemocromatoza, talasemie.

Producator: Pharmex Rom Industry www.pharmex.ro

Trimis la:  Tue, 14-Aug-2007, 08:13