ACID ACETILSALICILIC, comprimate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

ACID ACETILSALICILIC, comprimate

Compozitie:
Comprimate continand acid acetilsalicilic 0,100 g si respectiv 0,500 g.

Actiune terapeutica
:
Analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.
Curativ in dureri moderate (cefalee, nevralgii, mialgii, artralgii, algii postoperatorii), febra, afectiuni inflamatorii. Profilactic pentru prevenirea trombozelor arteriale si venoase.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la produs, afectiuni gastrointestinale active (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiuni grave hepatice si renale, deficit de G-6-PD, diateza hemoragica (hemofilie hipoprotrombinemie), copii mai mici de un an.

Prudenta:
In administrare: La persoanele cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, in cursul ultimului trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani), la femeile care alapteaza (produsul trece in laptele matern), pre si postoperator, la copiii cu varicela sau gripa (risc de aparitie a sindromului Reye).

Reactii adverse:
Pot aparea tulburari: gastrointestinale (pirozis, epigastralgii), hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate, bronhospasm), favorizeaza tendinta la hemoragii, sindrom Reye la copii cu varicela sau gripa.

Mod de administrare:
Per os, de preferat dupa mese sau cu un antiacid. Se recomanda sfaramarea comprimatelor inainte de adminis-trare. Adulti: Ca analgezic si antipiretic: 10-15 mg/kgc (300-900 mg) la 4-6 ore. Ca antiinflamator: 20-40 mg/kgc la 12 ore. Ca antiagregant plachetar: 0,5 g la 2 zile. Copii: Ca analgezic si antipiretic: 50-65 mg/kg corp /24 ore repartizate in 4-6 reprize. Ca antiinflamator: 120-140 mg/kg corp/zi 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi urmatoarele 4-7 zile.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 30 comprimate a 0,100 g. Benzi de hartie caserate cu 20 comprimate a 0,500 g.

Producator: Sicomed www.zentiva.ro

Trimis la:  Tue, 09-Oct-2007, 08:52