GUTRON, picaturi 1%

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

GUTRON, picaturi 1%

Prezentare farmaceutica:
Solutie pentru uz intern.

Compozitie:
1 ml (= 30 picaturi) contine: 10,0 mg de midodrina hidroclorida, circa 120 mg alcool etilic.

Actiune terapeutica:
Gutron creste presiunea sanguina scazuta prin īmbunatatirea tonicitatii vaselor sanguine si astfel previne acumularea unor mari cantitati de sange īn membrele inferioare. Aceasta acumulare poate duce la ameteli si colaps circulator ca o consecinta a unui flux insuficient de sange la creier.

Indicatii:
Tulburari ale reglarii circulatiei sanguine si tulburari circulatorii datorate acumularii unor mari cantitati de sange īn venele extremitatilor inferioare, predispozitie la hipotensiune, hipotensiune īn timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere etc., labilitate cu hipotensiune datorata sensibilitatii la schimbarile meteorologice si īn perioada foehn-ului, deficienta la debutul activitatii dimineata.

Mod de administrare:
Picaturile se iau īn apa sau pe un cub de zahar.

Dozare:
Daca nu este prescris altfel de catre medic, urmati strict recomandarile urmatoare: Tulburari circulatorii: Adultii si adolescentii peste 12 ani sa ia īn medie 7 picaturi de doua ori pe zi (dimineata si seara), īn rare cazuri necesitand o doza de 7 picaturi de 3 ori pe zi. Īn unele cazuri doza poate fi redusa la 3 picaturi de doua ori pe zi. La pa-cientii care iau sedative sau soporifice tratamentul īncepe cu 7 pica-turi de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate creste la 15 picaturi de doua pana la trei ori pe zi. Copii: medicul curant va calcula doza necesara pe baza greutatii corporale individuale.

Contraindicatii:
Gutron nu trebuie administrat īn cazuri de: hiper-tensiune arteriala, tumori medulo-suprarenale, nefrita acuta, insufi-cienta renala severa, glaucom, varice hidrostatice, flebite, hipertrofie de prostata cu retentie reziduala īn vezica, obstructie mecanica īn mictiune, hipertiroidism. Īn cazul unor modificari severe organice ale inimii si ale sistemului vascular, tulburari de ritm cardiac si functie renala insuficienta, trebuie acordata o atentie deosebita la doza de Gutron.

Sarcina si alaptare:
Gutron se foloseste numai daca e prescris special de medic.

Efecte secundare:
Īn cazuri izolate pot aparea: aritmii, dureri pre-cordiale si reactii dermice (urticarie). La doze mai mari pot aparea: piloerectie, īn special īn regiunea capului si gatului, senzatii de frig si necesitate de a mictiona īn cazurile cu retentie urinara. Este posi-bila o scadere a frecventei cardiace sub rata de 60 batai pe minut.

Interactiuni si dependenta:
Nu se cunosc interactiuni sau efecte de dependenta.

Precautii speciale:
Dupa perioade prelungite de tratament, trebuie verificata functia renala. Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, va rugam sa anuntati medicul dvs. De asemenea, infor-mati medicul daca sunteti īnsarcinata sau ramaneti īnsarcinata īn perioada tratamentului. Acest medicament contine pana la 60 mg alcool/doza unica si prin urmare nu se va administra pacientilor alcoolici. Verificati data expirarii! Nu tineti medicamentul la īndemana copiilor!

Forma de prezentare:
Flacoane de 10, 20, 25 ml.

Conditii de pastrare:
Pastrati la adapost de lumina, īn ambalajul original! Pentru orice īntrebari, consultati medicul curant!

Producator: Nycomed

Trimis la:  Thu, 11-Oct-2007, 09:48