PREDUCTAL, comprimate filmate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

PREDUCTAL, comprimate filmate

Prezentare:
Comprimate filmate continand 20 mg trimetazidina (cutie cu 60 buc.).

Proprietati:
Antiischemic celular.

Actiune terapeutica:
Trimetazidina amelioreaza metabolismul energetic al celulei expuse la hipoxie, evita scaderea brusca a nivelului intracelular de ATP. Asigura functionarea pompei ionice si a fluxului transmembranar de sodiu-potasiu, mentinand homeostazia celulara. În cardiologie, creste rezerva coronariana, constatandu-se rarirea pana la disparitie a tulburarilor ischemice legate de efort, înca din a 15-a zi de tratament - limiteaza variatiile tensionale legate de efort, fara sa antreneze modificari semnificative ale frecventei cardiace. Diminueaza semnificativ consumul de trinitrina. În O.R.L., amelioreaza tulburarile vestibulare, este activa în vertijele din maladia Ménière si vertijele vasculare. în oftalmologie, amelioreaza traseele E.R.G., obiectivand o activitate functionala mai buna a retinei.

Indicatii:
În cardiologie: tratamentul pe termen lung al ischemiei coronariene, prevenirea crizei de angor în caz de insuficienta coronariana cronica: în oftalmologie: afectiuni vasculare corio-retiniene; în ORL: vertij de origine vasculara, vertij Ménière, acufene.

Contraindicatii:
Nu se cunosc.

Precautii:
La pacientii cu insuficienta renala, se recomanda o supraveghere mai atenta, eventual posologia poate fi redusa. Preductal nu trebuie utilizat în timpul sarcinii si alaptarii, fara avizul medicului.

Interactiuni cu alte medicamente sau alimente:
Nu s-au raportat astfel de interactiuni.

Posologie si mod de administrare:
Conform prescriptiei medicale. Posologia obisnuita este de 3 comprimate pe zi, în timpul meselor (dimineata, pranz si seara).

Supradozare:
Se anunta imediat medicul. Semnele si simptomele care apar în caz de supradozaj sunt: scaderea tensiunii arteriale si bufeuri.

Efecte adverse:
Preductal este bine tolerat. Rar au fost observate tulburari gastrointestinale ca greturi si varsaturi.

Prezentare:
Cutie cu 60 comprimate.

Conditii de conservare si durata depozitarii:
La temperatura obisnuita. Data de valabilitate este clar indicata pe ambalaj.

Mod de administrare:
Se administreaza 2 sau 3 comprimate pe zi (40-60 mg în 24 de ore), în 2-3 prize în timpul meselor.

Producator: Lab. Servier

Trimis la:  Thu, 18-Oct-2007, 11:27