ECODUREX, comprimate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

ECODUREX, comprimate

Compozitie:
Un comprimat contine: 50 mg dihidroclorotiazid si 5 mg amilorid hidroclorid, lactoza si substante auxiliare.

Actiune terapeutica:
Ecodurex este o combinatie a doua substante active diuretice, care asociate scad hipertensiunea mai eficient decat cele doua substante separat (potentare reciproca a actiunii). Datorita continutului īn amilorid, produsul asigura o crestere a diurezei cu pierdere mica de potasiu si, de aceea, poate fi administrat īn tratament de scurta durata.

Indicatii terapeutice:
Ecodurex se administreaza īn hipertensiunea arteriala, cat si īn tratamentul edemelor.

Contraindicatii:
Sensibilitate cunoscuta fata de unul din componentii produsului, boli grave renale. Nu se administreaza Ecodurex la copii.

Precautii:
Īn cazul unei functii renale reduse si la pacientii cu diabet sau suspecti de diabet trebuie respectate cu strictete recomandarile medicului. Alte medicamente pot influenta actiunea Ecodurexului. De aceea, informati medicul sau farmacistul dvs. daca suferiti si de alte boli, alergii si daca luati alte medicamente (cumparate de dvs. ca de ex. medicamente antireumatice, calmante sau somnifere). Substantele care maresc diureza pot provoca senzatii de uscaciune a gurii, slabiciune sau ameteala si dereglari pasagere ale acuitatii vizuale. Daca sunteti īnsarcinata sau doriti sa deveniti, veti administra acest medicament numai cu acordul medicului.

Modul de administrare:
Modificarea dozei sau īntreruperea tratamentului nu trebuie sa se faca fara acordul si recomandarile medicului, caci o hipertensiune necontrolata poate avea urmari grave. Medicul dvs. prescrie doza necesara, dozele descrise mai jos fiind doar orientative. Doza medie zilnica: 1-2 comprimate. Īn functie de reactia pacientului, aceasta poate fi marita treptat la 4 comprimate. Nu modificati doza prescrisa de medic din proprie initiativa. Daca considerati ca medicamentul actioneaza prea slab sau prea puternic, consultati medicul sau farmacistul dvs.

Reactii adverse:
Sunt posibile reactii adverse ca: tulburari gastrointestinale, greata, inapetenta, senzatie de plenitudine, dureri gastrice, constipatie si diaree. De asemenea, pot aparea stari de slabiciune si eruptii cutanate. Scaderea tensiunii poate duce la o stare de slabiciune si ameteli, cat si la tulburari pasagere ale acuitatii vizuale, aceasta scadere putand fi potentata prin administrarea de alcool si calmante sau somnifere. Uscaciunea neplacuta a gurii care apare la īnceputul tratamentului poate fi redusa īn toate cazurile cu grapefruit sau suc proaspat de grapefruit.

Conditii de pastrare:
Ecodurex se pastreaza la loc uscat, la temperatura camerei. Medicamentul trebuie sa fie utilizat numai pana la data expirarii inscriptionata pe ambalaj. Nu se pastreaza la īndemana copiilor. Se elibereaza pe baza de reteta medicala īn farmacii.

Mod de prezentare:
Ecodurex a 20 si 100 comprimate de 50/5 mg.

Producator: Hexal Pharma

Trimis la:  Fri, 19-Oct-2007, 07:32