SADAMIN, fiole,comprimate

Categorie: Acid ascorbic (vitamina C)
Expeditor: sorina

SADAMIN, fiole,comprimate

Compozitie:
Fiole: Xanthinol nicotinate 0,3 g; apa pentru injectii ad. 2 ml.
Comprimate: Xanthinol nicotinate 0,150 g.

Actiune terapeutica:
Sadaminul este un medicament care reduce rezistenta periferica vasculara (actioneaza direct pe fibra neteda arteriolara si produce vasodilatatie) si creste fluxul sanguin vascular. Preparatul īmbunatateste oxigenarea tesuturilor si aprovizionarea nutritiva. Stimuleaza metabolismul cerebral. Sadaminul este un medicament eficace īn tulburarile circulatiei periferice putand fi administrat la tratamentul de īntretinere īn afectiunile vasculare periferice si ca adjuvant īn tratamentul chirurgical. Imediat dupa administrarea intravenoasa si de asemenea dupa administrarea orala poate aparea o senzatie de caldura si īmbujorare la nivelul fetei si īnrosirea īn diverse portiuni ale pielii. Aceste simptome dispar dupa cateva minute.

Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase: boala Buerger; angiopatie diabetica; sindrom Raynaud; afectiuni tromboembolice (asociat cu anticoagulante), acrocianoza idiopatica; ulcer varicos si alte tulburari trofice. Tulburari functionale cerebrale (insuficienta circulatorie cerebrala). Tulburari ischemice labirintice si vestibulare. Arteriopatiile membrelor inferioare.

Contraindicatii:
Insuficienta cardiaca, infarct miocardic, hemoragii, ulcer gastroduodenal. Atentie! A nu se administra concomitent cu preparate care blocheaza sistemul simpatic.

Efecte adverse:
Congestia trecatoare a fetei si roseata pielii, īndeosebi pe fata si extremitati, scaderea tensiunii arteriale. Rareori pot aparea tulburari gastrointestinale.

Incompatibilitati:
Sadaminul nu se administreaza cu medicamente care blocheaza si paralizeaza sistemul simpatic. Nu se administreaza concomitent cu inhibitorii MAO.

Mod de administrare:
Daca nu este o prescriptie medicala, preparatul se va administra astfel: oral - un comprimat de 150 mg de trei ori pe zi; fiole - 1-2 fiole pe zi intramuscular sau intravenos lent.

Forma de prezentare:
Cutie cu 10 sau 50 fiole de 0,3/2 ml. Cutie cu 30 comprimate de 0,150 mg.

Producator: Polfa - Cracovia

Trimis la:  Fri, 19-Oct-2007, 07:35