Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter

este monocitoza si care pot fi cauzele??
fiica mea de 17 ani are urmatoarele valori diferite:MPV=15(normal7-11);polinucleare=54%(normal20-40%);vol plachetar mediu=14.3fl(normal6.5-11fl);MID=15.9%(NORMAL3-6%);Mo=11.7%(normal3-6%;PT=14.9sec(9-12.5sec);APTT=43.6sec(25-35sec).V-am trecut valorile depasite de pe trei buletine de analize ( le-am tot repetat)si sunt disperata-e leucemie,sau ce e????????Va rog mult sa ma ajutati!!!
A intrebat Lucky2007 si a raspuns Dr. Ana Maria Iordan la 13:Feb:2009 (7661 citiri)
Din rezultatele prezentate, modificarile timpului Quick (PT) – foarte putin peste limita superioara considerata normala si mai ales APTT-ul (prelungit) sunt cele care indica necesitatea unor investigari suplimentare. Nu precizati insa contextul in care aceste analize au fost solicitate. Ati observat sau descrie fata Dumneavoastra aparitia mai usoara a unor vanatai, sangerari prelungite, sangerari menstruale mai lungi (peste 7 zile) sau sangerari inexplicabile?

Mentionati ca aceste valori sunt crescute pe 3 buletine de analize si ca ati repetat analizele, dar nu precizati daca toate aceste valori s-au mentinut in mod constant crescute sau intervalele la care s-au repetat analizele de laborator.
In general, un APTT crescut semnifica o coagulare mai lenta fata de normal, ceea ce presupune investigarea factorilor coagularii pentru a descoperi cauza acestei deficiente. Este binecunoscut ca valoarea APTT creste in cazul tratamentului anticoagulant si permite monitorizarea tratamentului. Uneori, APTT poate creste din cauza unor probleme de analiza propriu-zisa a mostrei de sange prelevata (prelevare in cantitati insuficienta sau dificila, cu coagularea mostrei).

Va recomand continuarea investigatiilor sub indrumarea unui medic specialsit hematolog. In urma interviului clinic si examenului fizic, se vor solicita analize generale de tip hemoleucograma, cu urmarirea numarului de trombocite si morfologiei lor, un frotiu de sange periferic, timpul de sangerare si analize care sa investigheze in mod specific factorii de coagulare si activitatea lor. Toate acestea vor permite conturarea unui diagnostic, initierea unui tratament sau doar urmarirea regulata a unor parametrii.


Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007