Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
Abordarea naturala
Acneea rozacee
Acneea rozacee Definitie
Pete rosii, o iritatie rosie si leziuni inflamate si dureroase pe fata, obraji, barbie, uneori pe frunte, pleoape si nas. La femei uneori este denumita „acneea de menopauza” deoarece poate aparea la menopauza.
Uneori se intampla sa continuam sa avem acnee la 30 de ani. La o asemenea persoana, este de obicei parte din ceea ce se cheama „acneea de adult”, „acneea de menopauza” sau cuperoza. Probabil ca el sau ea au devenit alergici la anumite alimente.

Remedii naturale

1. Verificati-va sensibilitatea la mancare. Acest pas este cel mai important. Alimentele implicate pot fi unele pe care le-ati consumat toata viata. Regimul alimentar este alcatuit prin eliminarea acelor alimente pe care le-am gasit a fi cel mai probabil implicate pe parcursul unei perioade de 2-6 saptamani. Imediat ce fata se curata, incepeti sa mancati alimentele care au fost evitate, pe rand unul cate unul. Cand un aliment face ca acneea sa revina, persoana trebuie sa faca o lista cu acele alimente astfel incat el sau ea sa poata sa le omita cel putin un an pentru a vedea daca organismul se vindeca singur. Reactia la scoaterea unui anumit aliment din dieta poate sa nu fie pe loc ci poate necesita cateva luni.

2. Cumparati in totalitate noi creme de fata daca exista vreo sansa ca un germene sau parazit de piele ( Demodex folliculorum a fost implicat in aceasta boala) sa fi fost transferat in lotiunile sau cremele dumneavoastra sau in cosmeticele dumneavoastra prin intermediul degetelor dumneavoastra. Cuperoza poate fi cauzata de o capusa a pielii care traieste in foliculii pilosi. Capusele pot fi stimulate de reactia dumneavoastra la sensibilitatile pe cere le aveti la alimente sau de alte alergii. Acesti paraziti pot fi tratati prin folosirea compreselor cu usturoi ; comprese cu extract de seminte de grapefruit – diluate ; comprese cu plante cu efect antibacterian, antifungic sau antiparazitar. Pelinita este una din plantele cu cel mai mare efect antiparazitar din cate se cunosc. O comprese cu aceasta planta ar putea fi foarte utila.

3. O tinctura de ardei iute se poate prepara punand 2 linguri cu varf de ardei rosu intr-un vas inchis cu un capac care se insurubeaza. Turnati aproximativ 60 gr. de alcool de frectie peste ardeii rosii si amestecati. Alcoolul poate fi utilizat imediat dar nu isi dezvolta intreaga sa putere decat dupa 3 saptamani de cand a fost pus peste ardeiul rosu. Scurgeti alcoolul dupa trei saptamani si depozitati-l intr-o sticla de culoare inchisa. Extractul alcoolic poate fi aplicat o data pe ora pe zonele inflamate pentru a facilita vindecarea. Aceeasi tinctura este buna pentru multe alte leziuni ale pielii cum este cuperoza acneica, zona zoster si herpesul genital.

4. Beti 10-12 pahare cu apa pe zi intre mese si nu beti la masa.
Deveniti total vegetarieni – fara carne, fara produse lactate (cititi eticheta), fara oua sau branza. Nu folositi otet ( cititi eticheta), nucsoara, ghimbir, scortisoara, cuisoare, piper sau boia. Mestecati hrana pana o faceti pasta inainte de inghitire (foarte important !). Muscati bucatele mici, mestecati complet hrana, mancati incet.

5. Nu mancati niciodata in exces, faceti multe exercitii fizice, dormiti si aduceti toate obiceiurile dumneavoastra de sanatate zilnice la parametri normali.

Ajutorul pentru acnee
In timpul celei mai active perioade de crestere, glandele sebacee ale pielii trec printr-o perioada extinsa de dezvoltare impreuna cu alte glande din corp. La unii tineri aceste glande se infunda, se umfla si se inflameaza. Ei sunt predispusi la infectie. Urmatoarele sugestii pot fi de ajutor :
  • Mentineti-va mainile curate, unghiile scurte si niciodata nu atingeti fata decat cu un servet curat. Majoritatea persoanelor cu acnee au un obicei inconstient de a-si atinge frecvent fata, ochii sau buzele.
  • Pastrati-va parul curat samponandu-l frecvent. Nu lasati niciodata parul sa atinga fata sau umerii. Faceti zilnic dus.
  • Beti suficienta apa pentru a mentine urina aproape incolora deoarece o buna hidratare mentine secretiile corpului mai fluide. Aplicati un strat subtire de lotiune pe fata dupa ce ati spalat cu grija mainile si fata pentru a impiedica uscaciunea.
  • Sa va asigurati orarul regulat al meselor, orele de culcare, de trezire, sa aveti un program de baut apa, sa aveti grija de igiena personala inclusiv defecatia, dupa fiecare masa ( chiar daca trebuie sa se faca o clisma cu apa rece sau cu pompita irigatoare pentru a se obtine scaunul). Regularitatea in toate este esentiala.
  • Mentineti-va o tinuta corporala adecvata, respirati adanc si faceti zilnic exercitii fizice in aer liber timp de o ora sau mai mult. Este importanta o buna circulatie la nivelul fetei.
  • Renuntati la toate produsele de origine animala pana cand sanatatea dumneavoastra este sub control.Cititi etichetele prodeselor pentru a fi siguri. Laptele este in special daunator.
  • Nu amestecati prea multe alimente la o singura masa deoarece daca faceti acest lucru in interiorul dumneavoastra va avea loc un razboi chimic. Mentineti-va un anume regim cu feluri de mancare individuale si meniu simplu.
  • Tineti post o zi pe saptamana dac nu sunteti deja dramatic de slab. Mancati in fiecare zi la aceleasi ore si nu serviti nimic intre mese.
  • Alimentele care fermenteaza trebuie consumate in cantitati mici si mestecate bine muscand cate putin. Acestea cuprind : fasolea, porumbul, merele, stafidele, bananele, sucul de prune si de mere. Petreceti 30-45 de minute la o masa, mestecand hrana pana cand se face pasta inainte de a o inghiti. Nu mancati niciodata in exces.
Alimente ce trebuie evitate
  • Produse lactate, Grau, Banane
  • Ciocolata, Faina de ovaz, Seminte Bauturi tip cola, Ceapa, Salata verde
  • Cafea, Drojdie de bere, Usturoi
  • Ceai, Zahar din trestie de zahar, Alune (toate soiurile)
  • Oua, Scortisoara ( substante iritante, condimente), Legume ( fasole, mazare)
  • Carne de porc, Bere ( toate bauturile alcoolice), Fructe si sucuri citrice.
  • Carne de vita, Coloranti artificiali, Porumb( amidon de porumb, produse din porumb)
  • Peste, capsuni, Mere
  • Orez, Solanacee (rosii, cartofi, vinete, ardei,tutun)
Alimente permise

Cereale :

Stir, hrisca, mei
Plante aromatice :
Busuioc, Marar, Salvie, Foaie de dafin, Patrunjel, Cimbru
Legume :
Anghinare, Conopida, Dovleac, Sparanghel, Telina, Rubarba, Avocado, Broccoli, Castravete, Spanac , Sfecla, Miere extraflorala, Dovlecei ( ghinda, dovlecei mici- zucchini, nuc cenusiu, dovlecei de vara), Varza de Bruxelles, Conopida mica, Cartofi dulci, Varza, Pepene, Cantalup, Napi (turcesti), Morcovi, Pastarnac
Fructe :
Caise, Stafide, Nectarine, Pere, Avocado, Smochine, Masline, Ananas, Mure, Struguri, Papaya, Prune, Coacaze negre, Kiwi, Piersici, Rodii, Afine, Mango, Zmeura
Fructe uscate :
Stafide, Curmale, Smochine, Ananas, Prune, Stafide
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007