Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
Abordarea naturala
Anemia
Anemia

Tipuri de anemie
Anemia este o deficienta a celulelor rosii din sange. Ea este clasificata dupa cele trei tipuri de cauze - deficienta nutritionala, distrugere excesiva a celulelui sangelui si scaderea functionala a maduvei hematogene, care produce elemente ale sangelui.

Anemia ce rezulta din deficienta nutritionala de regula implica o lipsa de fier sau proteine. Alte substante nutritive, cum este niacinul, cuprul, vitamina C sau B-12, pot fi si ele implicate. Pierderea cronica de sange poate si ea conduce la anemia cu deficit de fier.

Distrugerea excesiva a celulelor sangelui poate aparea prin expunerea la substante chimice toxice, din anumite boli ale organelor care produc sangele, din infectii virale sau cauze ereditare, mai rar.

Scaderea functionala a maduvei hematogene se poate datora toxicitatii sau hipersenzitivitatii rezultate din administrarea unor medicamente sau din pricina unor substante toxice ori din cauza unei boli renale cronice. Pentru o producere adecvata a celulelor sangelui este necesara o activitate sanatoasa a maduvei hematogene.

Omul obisnuit poate corecta anumite tipuri de anemie folosind simple remedii la domiciliu.

Tratament :
1. Beti multa apa. Beti 2 pahare inainte de micul dejun, doua la jumatatea diminetii si apoi din nou la jumatatea dupa-amiezii si 1-2 pahare seara.
2. Adoptati un regim alimentar bogat in legume cu frunze verzi. Sortimentele de paine din cereale integrale, cerealele si diversele tipuri de fasole sunt excelente surse de sange sanatos. Evitati produsele lactate deoarece contin foarte putin fier si tind sa blocheze fierul prezent in alte alimente. Mancati frecvent fructe uscate, in special piersici si caise.
3. Odihniti-va corespunzator pentru a ajuta corpul sa repare si sa refaca celulele sanguine. 8 ore de somn in fiecare noapte sunt recomandate pentru majoritatea adultilor. Prea putin sau prea mult somn nu ajuta in aceasta suferinta.
4. Evitati tensiunea nervoasa. Sportul ajuta la neutralizarea tensiunii.
5. Miscarea stimuleaza maduva hematogena sa produca celule ale sangelui. De asemenea ajuta la absorbtia fierului din intestine.
6. Soarele stimuleaza productia de sange si ajuta la o buna sanatate generala. Vitamina D ajuta la producerea sangelui si poate fi obtinuta in cantitati adecvate prin expunerea zilnica la soare. Cel putin 40 cm2 de piele trebuie sa fie expusi la lumina soarelui zilnic.
7. Aerul proaspat este esential pentru curatarea sangelui. Tinuta corecta si respiratia profunda de aer curat este un mod bun de a a se asigura producerea de sange si de a hrani celulele corpului. Respirarea de aer curat asigura si ea o protectie naturala contra anemiei.
8. Acoperirea corespunzatoare a extremitatilor mentine o circulatie echilibrata intre corp si extremitati. Racirea din obisnuita a extremitatilor afecteaza organismul. Racirea sangelui va scadea viteza de producere a celulelor sanguine.
9. Pierderea cronica de sange, cum este cea datorata ciclului menstrual abundent sau pierderii zilnice de mici cantitati de sange din pricina unui punct hemoragic de la nivelul tractului intestinal, scade rezervele de fier ale organismului. Aceste afectiuni trebuie corectate prompt prin consultarea medicului.
10. Pentru stimularea maduvei hematogene si a circulatiei sangelui, faceti scurte bai reci. Reglati temperatura apei din cada intre 5 –32,5 C. Cu cat este mai rece apa cu atat este mai scurt timpul de stat sub dus. Incercati un dus de 30 de secunde la 5 -10C, un dus de un minut la 16 -21 C, un dus de doua minute la 21-27 C, un dus de trei minute la 22-30 C, si un dus de trei minute si jumatate la 32 C.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007