Schizofrenia

Atentie!
Schizofrenia este o boala grava si nu trebuie tratata acasa. Acestea sunt doar niste sfaturi ajutatoare, in plus fata de ce prescrie medicul.

Sunt foarte putine lucruri pe care le cunoastem despre schizofrenie dar prezentam mai jos unele lucruri pe care le stim cu siguranta :

1. Pentru cei care au halucinatii auditive, a invata sa cante si cantatul cu placere pot impiedica auzirea de voci.

2. S-a observat ca persoanele care casca mult tind sa nu faca schizofrenie. Noi incercam sa incurajam cascatul la pacienii schizofrenici pentru eventualitatea ca i-ar putea ajuta in oarecare masura.

3. Niciodata nu trebuie sa se consume bauturi cofeinizate, nici chiar decofeinizate, deoarece acestea se deterioreaza in acid homogentistic care este cunoscut a fi secretat in cantitati mai mari la schizofrenici decat la oamenii normali. Aceste bauturi includ si : toate tipurile de cola, ceaiul, cafeaua si ciocolata precum si medicamentele care contin cofeina.

4. Carbohidratii rafinati, grasimile rafinate si proteinele rafinate sunt toate daunatoare sanatatii creierului, contraindicate persoanelor cu probleme emotionale.

5. Este esential ca aceste persoane sa mearga la culcare devreme, cel putin la 9.30 seara, si de preferat intre 8.30 si 9.00 si sa doarma nu mai mult de 9 ore. Ideal este 7-8 ore.

6. Anumite remedii fitoteraputice pot fi de mare ajutor. Persoanele cu schizofrenie trebuie sa faca experiente cu aceste remedii deoarece fiecare caz poate raspunde oarecum diferit. Plantele pe care le recomandam sunt : hamei, catusnita, gura-lupului, radacina de valeriana si musetel. Noi preferam sa se dea trei impreuna deoarece raspunsul este de obicei mai bun cu o combinatie de cateva plante decat cu una singura.

7. La schizofrenici, masturbarea este adesea o problema serioasa. Deoarece se face in secret, altii nu pot descoperi problema. Din punct de vedere stiintific, practica nu a fost condamnata dar sunt anumiti compusi ai zincului pierduti odata cu lichidul seminal care este utilizat si la nivelul creierului pentru transmiterea influxului nervos. Probabil pierderea acestor compusi conduce la transmiterea nervoasa alterata.

8. Exercitiul fizic este esential pentru sanatatea mentala optima. Munca utila este cea mai buna daca pacientul este capabil s-o presteze. Gradinaritul timp de 1-3 ore pe zi este cel mai bun exercitiu. Daca gradinaritul nu este posibil, persoana trebuie sa mearga pe jos de voie, zilnic ( 1/2- 2 ore), cu capul sus, respirand adanc. Folositi un exercitiu de respiratie profunda o data pe zi, zilnic. Inspirati adanc pe nas si tineti-va respiratia cat numarati rar pana la 20 ; expirati complet pe nas si tineti-va respiratia cat numarati rar pana la 10. Repetati de 10-40 de ori. Acest lucru se poate face in timpul condusului, al mersului pe jos sau in timpul altor activitati. Tensiunea si stresul sunt reduse prin exercitiu fizic.

9. Unii pacienti cu schizofrenie au fost descoperiti a avea niveluri scazute ale magneziului in sange. Sulfatul de magneziu trebuie incercat in diverse doze, exact sub nivelul la care va cauza diaree. Pentru majoritatea oamenilor aceasta inseamna 1-3 lingurite pe zi. Incepeti cu doza mai mica. Se poate obtine de la farmacie fara reteta.

Provine de la: Enciclopedia Medicala Online : http://www.emedonline.ro/natural/content.php?id=31