Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Home » Stiri » eMedOnline news » Genomul Individual Se Schimba Pe Parcursul Vietii
Genomul Individual Se Schimba Pe Parcursul Vietii
Cercetatorii de la Universitatea John Hopkins, conform numarului din 25 iunie al Jurnalului Asociatiei Medicale Americane, au descoperit ca anumite tipuri de caracteristici epigenetice se schimba pe parcursul vietii unei persoane, iar volumul de schimbari este similar printre persoanele inrudite.

“Incepem sa observam ca epigenetica se afla in centrul medicinei moderne, deoarece schimbarile epigenetice, spre deosebire de secventa ADN care este la fel in fiecare celula, pot exista ca un rezultat al dietei si al altor expuneri inconjuratoare”afirma intr-o declaratie Dr. Andrew P. Feinberg, director al Centrului Epigenetic de la Scoala de Medicina John Hopkins. “Epigenetica poate juca in rol chiar in boli ca diabet, autism si cancer.”
Cercetatorii au descoperit intr-un studiu ca metilarea – o caracteristica epigenetica specifica care poate contribui la boli daca nivelele sunt scazute – s-a modificat intr-o perioada de 11 ani la o treime dintre cele 600 de persoane al caror ADN a fost studiat. La unii nivelele au crescut, iar la altii au scazut.

“Ceea ce am observat a fost o schimbare detectabila pe parcursul timpului, care ne-a demonstrat principiul ca epigenetica unui individ se schimba odata cu varsta”afirma intr-o declaratie M. Daniele Fallin, profesor asociat de epidemiologie la Scoala de Sanatate Publica John Hopkins Bloomberg. “Ceea ce nu stim inca este de ce sau cum, dar ne-am gandit ca si asta este tot ceva care se mosteneste si poate explica de ce anumite familii sunt mai predispuse la anumite boli.”

In cel de-al doilea studiu, echipa a studiat 126 de oameni, familii de la doua-trei generatii pe o perioada de 16 ani si au descoperit ca schimbarile metilarii par sa fie similare printre membrii unei familii: daca nivelul unora a scazut cu timpul, de exemplu, o scadere similara s-a intamplat si in cazul altor membrii ai familiei.

“Inca nu am inteles concret ceea ce inseamna asta pentru sanatate si boala, dar ca epidemiologist cred ca este foarte interesant, de vreme ce schimbarile epigenetice pot fi o legatura importanta intre mediu, trecerea anilor si riscul genetic de imbolnavire”afirma Fallin.

Sursa: declaratia de presa a Universitatii John Hopkins, 24 iunie 2008


Alte articole
04:12:2010 - Adevarul despre durerea de spate
03:12:2009 - Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
20:11:2009 - Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
25:03:2009 - Extractul de ceai negru poate proteja impotriva radiatiilor ultraviolete
10:01:2009 - Invingeti depresia de iarna

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007