Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Home » Stiri » eMedOnline news » Vaccinul Care Opreste Raspandirea Cancerului De Colon La Soareci
Vaccinul Care Opreste Raspandirea Cancerului De Colon La Soareci
Vaccinul are o proprietate unica: actioneaza asupra sistemului imunitar din intestine, un sistem imunitar separat de cel care protejeaza organismul in general.

“ In corpul nostru exista doua sisteme imunitare, unul central si unul in intestine” afirma cercetatorul sef Dr. Scott Waldman, presedinte de Farmacologie si Terapie Experimentala la Colegiul Medical Jefferson de la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia.

Teoria care sprijina noul vaccin este aceea de a profita de sistemul imunitar din intestine unde incepe cancerul de colon, spune Waldman. Prin vizarea acestui sistem imunitar, un vaccin poate dezvolta anticorpi impotriva cancerului, explica acesta.

Vaccinul vizeaza o proteina numita guanylyl cyclaza C (GCC), care este produsa in mod normal in intestine, spune Waldman. “Aceasta proteina este de fapt supraexprimata cand celulele din intestin se transforma din celule intestinale normale in celule canceroase colorectale”afirma acesta.

“Ideea era folosirea GCC la imunizarea animalelor pentru a vedea daca animalele vor avea un raspuns imun”a spus Waldman.

Raportul a fost publicat in numarul din 24 iunie al Jurnalului Institutului National de Cancer din America.

In experimente, echipa Waldman au creat un vaccin care exprima GCC si l-au injectat soarecilor carora le-au fost date celule cu cancer de colon.

“Vaccinul a produs un raspuns imun”a spus Waldman. “Acest raspuns imun este eficient in prevenirea cancerului de colon metastatic si chiar a prelungit durata de viata a acestor animale”

Animalele care au primit acest vaccin au dezvoltat mai putine tumori la ficat si la plamani in comparatie cu soarecii nevaccinati, spune Waldman. In plus, vaccinul a imbunatatit de asemenea si durata de supravietuire la o medie de 38 de zile, in comparatie cu 29 de zile la soarecii nevaccinati.

Waldman prevede ca vaccinul sa fie folosit pentru a trata pacientii cu cancer de colon metastatic. In plus, acesta crede ca vaccinul poate fi folosit pentru a preveni recidivarea cancerului de colon la persoanele care au avut aceasta boala.

In completare, vaccinul poate fi folositor in prevenirea dezvoltarii cancerului de colon la persoanele care prezinta un risc mare pentru aceasta boala, afirma Waldman. Aici sunt incluse si persoanele care sunt predispuse la dezvoltarea polipilor colorectali, persoanele cu o istorie a bolii in familie, si persoanele care sunt predispuse genetic la cancer de colon.

Echipa lui Waldman lucreaza la un nou vaccin pe care acesta il numeste o versiune imbunatatita despre care crede ca va fi si mai eficienta. In cele din urma scopul este sa incercam vaccinul pe oameni intr-o prima faza experimentala, afirma Waldman.

Sursa: Scott Waldman, M.D., Ph.D., professor and chairman, Pharmacology and Experimental Therapeutics, Jefferson Medical College of Thomas Jefferson University, Philadelphia; June 24, 2008, Journal of the National Cancer Institute, online


Alte articole
04:12:2010 - Adevarul despre durerea de spate
03:12:2009 - Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
20:11:2009 - Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
25:03:2009 - Extractul de ceai negru poate proteja impotriva radiatiilor ultraviolete
10:01:2009 - Invingeti depresia de iarna

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007