Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Home » Stiri » eMedOnline news » Genetica Si Mediul Inconjurator Influenteaza Comportamentul Sexual
Genetica Si Mediul Inconjurator Influenteaza Comportamentul Sexual
Genetica Si Mediul Inconjurator Influenteaza Comportamentul Sexual“Acest studiu alunga grijile ca exista o singura “gena a homosexualitatii” sau o singura variabila de mediu care poate fi folosita pentru a “alege” homosexualitatea – factorii care influenteaza orientarea sexuala sunt complicati. Si nu vorbim numai de homosexualitate aici – si comportamentul heterosexual este influentat de o mixtura de factori genetici si de mediu”, afirma intr-o declaratie Dr. Qazi Rahman, co-autor al studiului, cercetator de varf al orientarii sexuale la om.

Factorii de mediu sunt specifici unui individ si pot include si procese biologice, cum ar fi expuneri hormonale diferite in uter, afirma cercetatorii.

Acestia au studiat mai mult de 3800 de gemani de acelasi sex cu varsta cuprinsa intre 20 si 47 de ani, din Suedia. Gemenii au fost intrebati despre numarul total de parteneri de sex opus si de acelasi sex pe care l-au avut.

“In general, genetica influenteaza aproximativ 35 de procente din diferentele dintre barbatii in privinta comportamentului homosexual iar alti factori de mediu specifici individuali (ceea ce reprezinta atitudini non sociale, familiale sau parintesti care sunt impartite de gemeni) reprezinta 64 de procente. Cu alte cuvinte, barbatii devin homosexuali sau heterosexuali datorita cailor diferite de dezvoltare”, afirma Rahman.

Printre femeile gemene, genetica reprezinta cam 18 procente din variatia orientarii sexuale, factorii de mediu comuni cam 64 de procente si mediul familial 16 procente.

Este important de mentionat ca ereditatea si contributia mediului au avut in linii mari aceeasi influenta la femei, in timp ce mediul comun nu a avut nici un efect asupra comportamentului sexual al barbatilor, au afirmat cercetatorii.

Studiul, care a fost publicat in ziarul Archives of Sexual Behavior arata ca in timp ce factorii genetici sunt importanti, ne-impartirea acelorasi factori de mediu sunt dominanti in determinarea orientarii sexuale.

“Studiul are limitarile sale – am folosit o masuratoare a comportamentului sexual care este in regula pentru barbati (orientarea psihologica a barbatilor, comportamentul sexual si raspunsurile sexuale sunt strans legate) insa nu la fel de bune pentru femei (care prezinta o separare mai clara intre aceste elemente ale sexualitatii), noteaza Rahman. “In ciuda acestor lucruri, studiul nostru furnizeaza cele mai impartiale estimari prezentate pana acum ale contributiilor genetice si non genetice pentru orientarea sexuala.”

Sursa: University of London, news release, June 28, 2008


Alte articole
04:12:2010 - Adevarul despre durerea de spate
03:12:2009 - Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
20:11:2009 - Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
25:03:2009 - Extractul de ceai negru poate proteja impotriva radiatiilor ultraviolete
10:01:2009 - Invingeti depresia de iarna

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007