Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Home » Stiri » eMedOnline news » Un Tratament Promitator Impotriva Cancerului Este Pregatit Pentru Experimentarea Pe Oameni
Un Tratament Promitator Impotriva Cancerului Este Pregatit Pentru Experimentarea Pe Oameni
Tratamentul implica transfuzia de celule albe numite granulocite de la donatori tineri sanatosi – al caror sistem imunitar produce celule cu un nivel mare de activitate de lupta impotriva cancerului – pacientilor cu un grad avansat de cancer.

Un tratament similar care foloseste celule albe de la soareci rezistenti la cancer a vindecat 100 de procente din soarecii de laborator cu un cancer in stadiu avansat.

“La soareci am reusit sa eradicam chiar si forme maligne agresive cu tumori extrem de mari. Speram ca vom vedea acelasi rezultate si la oameni. Studiile noastre de laborator indica ca aceasta abilitate de a lupta impotriva cancerului este mult mai puternica in cazul oamenilor sanatosi”, afirma intr-o declaratie cercetator sef Zheng Cui, profesor asociat de patologie.

Cercetatorii vor selecta 100 de donatori sanatosi, cu varsta de 50 de ani sau mai tineri, care au celule albe cu o activitate de lupta impotriva cancerului mare. Destinatarii vor fi 22 de pacienti cu tumori care nu mai raspund la terapia conventionala.

“Daca studiul este eficient, va reprezenta o alta sageata din tolba de tratamente care tintesc cancerul”, afirma intr-o declaratie co-cercetatorul Dr. Mark Willingham, profesor de patologie. “Se bazeaza pe 10 ani de munca de cand a fost descoperit prima data soarecele rezistent la cancer.”

Aceasta a doua faza a studiului este creata pentru a determina daca pacientii cu cancer pot tolera o suficienta cantitate de granulocite transfuzate pentru tratament. Dupa 3 luni, pacientii vor fi evaluati pentru a determina daca tratamentul ofera beneficii clinice clare.

Detalii ale studiului au fost prezentate pe 28 iunie la conferinta Understanding Aging din Los Angeles. Daca acest experiment se dovedeste de succes, cercetatorii vor verifica daca acest tratament este potrivit pentru tratarea unor anumite tipuri de cancer.


Alte articole
04:12:2010 - Adevarul despre durerea de spate
03:12:2009 - Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
20:11:2009 - Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
25:03:2009 - Extractul de ceai negru poate proteja impotriva radiatiilor ultraviolete
10:01:2009 - Invingeti depresia de iarna

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007