Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Home » Stiri » eMedOnline news » Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stresPofta de ciocolata indusa de stres ar putea fi totusi justificata. Un nou studiu arata ca ciocolata neagra ar putea micsora nivelul hormonilor de stres la cei stresati.

Cercetatorii au descoperit ca mancatul a aproximativ 40 g in fiecare zi pentru 2 saptamani reduce nivelul cortizolului, un hormon de stres, cat si a hormonilor de tip “lupta sau fugi”, cunoscuti ca si catecolamine, la oamenii stresati.

Aceste descoperiri se adauga altor beneficii recent descoperite ale ciocolatei negre. De exemplu cacaoa este bogata intr-o clasa de antioxidanti numiti flavonoide, care sunt legati de un numar de beneficii de sanatate.

Cercetatorii investigheaza si alti compusi din ciocolata neagra, care ar putea creste sensibilitatea la insulina, ar scadea tesiunea arteriala si ar imbunatati starea psihica.

In acest studiu cercetatorii au privit efectele consumului de 40 g de ciocolata neagra in fiecare zi pentru doua saptamani masurand hormonii de stres din sange si urina, la 30 de adulti. Jumatate din ciocolata a fost mancat dimineata iar jumatate la pranz.

Nivelul de anxietate al participantilor a fost determinat la inceputul studiului, iar probele de sange si urina au fost colectate si analizate la inceputul si sfarsitul studiului de doua saptamani.

Rezultatul a aratat ca mancatul ciocolatei negre zilnic reduce nivelul hormonului de stress la cei care au avut nivele ridicate de anxietate.

Cercetatorii spun ca ciocolata neagra pare sa aiba efecte benefice si asupra metabolismului participantilor si activitatii microbiene intestinale.

Sursa: Martin, F. Journal of Proteome Research, Oct. 7, 2009 advance online edition.



Alte articole
04:12:2010 - Adevarul despre durerea de spate
03:12:2009 - Exercitiul fizic te poate face mai destept si cu mai mult succes
20:11:2009 - Ciocolata neagra ar putea reduce nivelul hormonilor de stres
25:03:2009 - Extractul de ceai negru poate proteja impotriva radiatiilor ultraviolete
10:01:2009 - Invingeti depresia de iarna

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007