Noi Sperante Pentru Pacientii Care Sufera De Boala Parkinson

Data 13:07:2008 | Categorie: eMedOnline news

Un nou medicament si o metoda mai buna de a lua medicamentele par sa promita atenuarea simptomelor bolii Parkinson.

In primul studiu , pacientii care luau medicamentul SLV380 au prezentat imbunatatiri semnificative ale simptomelor bolii Parkinson, cum ar fi tremuratul si incetinirea miscarilor. Rezultatele au indicat de asemenea ca doar SLV380 poate ajuta pacientii in primele stadii ale bolii Parkinson.

Pacientii pareau ca tolereaza SLV380 bine, desi a cauzat efecte secundare cum ar fi ameteala, greata, somnolenta, dureri de cap si stare de moliciune. Studiul a fost efectuat de producatorul medicamentului Solvay Pharmaceuticals.

In al doilea studiu plasturii cu levodopa parea de asemenea ca imbunatatesc problemele motorii ale pacientilor cu Parkinson.

Studiul compara voluntari sanatosi ce folosesc plasturi levodopa cu cei care luau carbidopa oral la fiecare 8 ore pe o perioada de 24 de ore. Cei cu plasturele pareau ca primesc un aport mai constant terapeutic al medicamentului.

“Daca levodopa poate fi administrat intr-un mod care poate sunta tractul gastrointestinal, care este responsabil pentru divagatiile care complica dozarea pentru pacienti in acest moment, va fi un pas inainte”afirma Dr John Nutt de la Universitatea de Sanatate si Stiinta din Oregon. “Administrarea transdermica ar putea produce nivele mai constante in plasma decat cele care pot fi dobandite prin dozarea orala, nivele care ar trebui sa reduca instabilitatea motorie si posibil dischinezia.

Rezultatele studiilor au fost prezentatea saptamana aceasta la al 12-lea Congres International al Maladiei Parkinson din Chicago.

Sursa: Movement Disorder Society, news release, June 24, 2008
Acest articol vine de la Enciclopedia Medicala Online
http://www.emedonline.ro

Adresa URL pentru acest articol:
http://www.emedonline.ro/cuprins//article.php?storyid=50