Chirurgia Noninvaziva Eficienta Pentru Boala Refluxului Gastroesofagian

Data 01:08:2008 | Categorie: eMedOnline news

O noua tehnica chirurgicala ofera sperante pentru persoanele care sufera de arsuri cronice de stomac datorita bolii refluxului gastroesofagian.

Fundoplicatura fara incizie, transorala EsophyX (Transoral Incisionless Fundoplication (TIF)) reprezinta executarea procedurilor gastrointestinale prin gura mai degraba decat prin incizie abdominala.

“Spre deosebire de procedurile laparoscopice conventionale pentru remedierea chirurgicala a refluxului gastroesofagian, tehnica transorala, care introduce instrumentele chirurgicale prin gura, reduce riscul infectiilor de la incizii, pastreaza optiuni de tratament viitoare, aproape elimina durerea pentru pacienti si necesita mai putin timp de recuperare”afirma intr-o declaratie Dr. Shawn Garber, cel care conduce Grupul Bariatric de la Centrul Medical Mercy din New York, unde se efectueaza procedura.

25 de procente din oameni sufera de arsuri la stomac cel putin o data pe luna, in timp ce 5 procente experimenteaza asta in fiecare zi. Producerea arsurilor cel putin de doua ori pe saptamana timp de 6 luni poate indica boala refluxului gastroesofagian, o boala cauzata de acidul din stomac in exces care se intoarce in esofag din cauza valvei musculare de la capatul sau care nu reuseste sa se inchida cum trebuie.

In timp ce medicatia, dieta si schimbarile stilului de viata pot ajuta la tratarea refluxului gastroesofagian prin reducerea acidului gastric, chirurgia este des necesara pentru a opri avansarea bolii.

Sursa: Mercy Medical Center, news release, June 12, 2008

Acest articol vine de la Enciclopedia Medicala Online
http://www.emedonline.ro

Adresa URL pentru acest articol:
http://www.emedonline.ro/cuprins//article.php?storyid=56