Alungati Viciile Pentru A Avea O Sarcina Sanatoasa

Data 04:08:2008 | Categorie: eMedOnline news

Tratarea abuzului de substante la inceputul sarcinii reduce riscurile pentru mama si copil, arata studiile.
Femelile insarcinate care se lupta cu drogurile, alcoolul si tutunul pot obtine rezultate similare femeilor care nu folosesc astfel de substante daca primesc ingrijire prenatala potrivita si tratament al abuzului de substante la inceputul sarcinii.

“Integrarea tratamentului abuzului de substante cu ingrijirea prenatala este eficienta si scade semnificativ riscul unor nasteri cu probleme cat si a mortalitatea materna”scrie autorul intr-un articol al Journal of Perinatology, publicat azi.

Studiul a implicat mai mult de 49 000 de femei insarcinate din programul de ingrijire prenatala Kaiser Permanente si a examinat folosirea de substante multiple: tigari, alcool, marijuana, metamfetamine, cocaina si heroina. Dintre participantele la studiu, 2073 de femei au fost inscrise in Early Start, programul tratamentului abuzului de substante al ingrijirii prenatale al organizatiei.

Cercetatorii studiului au descoperit cum combinarea controlarii si tratarii abuzului de substante cu ingrijirea prenatala timpurie au avut un efect pozitiv atat asupra sanatatii mamei cat si a copilului. Riscul complicatiilor ca greutatea scazuta la nastere, travaliu sau nastere prematura si nasterea unui copil mort nu au fost semnificativ diferite intre femeile din programul Early Start si femeile fara urme de abuz de substante.

“Marea descoperire a studiului a fost ca participantii tratati in programul Early Start au avut urmari similare grupului de control, al femeilor care nu prezentau urme de abuz de substante”afirma intr-o declaratie cercetatorul Dr. Nancy C. Goler, director medical regional al programului de ingrijire prenatala Kaiser Permanente, divizia operationala din Carolina de Nord.

In programul Early Start, femeilor le este tinut sub control abuzul de substante, pacientii si ingrijitorii medicali sunt invatati despre efectele alcoolului, drogurilor si tigarilor asupra sarcinii de catre un specialist licentiat, in paralel cu ingrijirea prenatala.

Cercetatorii incurajeaza femeile insarcinate cu probleme ale abuzului de substante sa caute ajutor de indata ce afla ca sunt insarcinate.

“Cu cat cer ajutor mai devreme, cu atat urmarile asupra sanatatii lor cat si a copilului vor fi mai bune. Mesajul meu pentru toate femeile insarcinate cat si pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate, este sa renunte de tot la alcool, tigari si droguri”afirma aceasta.

Sursa: News release, Kaiser Permanente. Goler, N. Journal of Perinatology, June 26, 2008, online edition.Acest articol vine de la Enciclopedia Medicala Online
http://www.emedonline.ro

Adresa URL pentru acest articol:
http://www.emedonline.ro/cuprins//article.php?storyid=57