Antibioticele - Eficiente Pentru Ranile Vaginale Dupa Nastere

Data 06:08:2008 | Categorie: eMedOnline news

Antibioticele pot face o mare diferenta in vindecarea tesuturilor vaginale lezate in timpul nasterii, a descoperit un nou studiu.
Ruperi vaginale severe au loc in timpul nasterilor la 20 de procente dintre femei, dar cele care au luat antibiotice in acest studiu au avut o treime din infectii sau complicatii de vindecare la doua saptamani dupa ce rupturile au fost reparate chirurgical dupa nastere.

“Recuperarea dupa aceste ruperi poate fi dureroasa si problematica”, afirma intr-o declaratie co-autorul studiului, Dr. Yasser El-Sayed, sef asociat de medicina maternala –fetala la Scoala de Medicina a Universitatii din Stanford. “Daca adaugati o infectie sau o cedare a tesuturilor din jur, inseamna o mare povara fizica si emotionala pentru noua mamica”.

In studiu numai 4 din 49 de pacienti (8.2 procente) tratati cu antibiotice au avut simptome de infectie sau rupturi ale tesuturilor la doua saptamani dupa operatie comparativ cu 14 din 58 de pacienti care au primit placebo.

In timp ce studiul a fost relativ mic, cercetatorii au afirmat ca exista o diferenta semnificativa in urmari, iar aceasta ar trebui sa lamureasca dezbaterea dintre medici conform careia antibioticele sunt sau nu eficiente in aceste cazuri.

Sursa: Stanford University, news release, June 2008Acest articol vine de la Enciclopedia Medicala Online
http://www.emedonline.ro

Adresa URL pentru acest articol:
http://www.emedonline.ro/cuprins//article.php?storyid=59