• Optiuni de sortare - Proceduri si teste
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Interventii si analize - index alfabetic
A B C D G H I P S T U V
Interventii si analize :: Interventii


Bypass coronarian

Ce este bypass-ul coronarian?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este bypass-ul coronarian?
  2. Pentru cine este chirurgia de bypass?
  3. Cum va pregatiti?
  4. Cum are loc interventia?
  5. Riscuri

Arterele coronare serpuiesc pe suprafata inimii, alimentand muschiul inimii. Cand o artera coronara se ingusteaza sau se infunda, partea inimii care este alimentata de acea artera sufera. Bypassul coronar este o modalitate de a trata arterele blocate ale inimii creand noi cai de trecere pentru ca sangele sa curga spre muschiul inimii. Aceasta are loc prin prelevarea de vene sau artere din alte parti ale corpului - numite grefe - si folosirea lor pentru redirectionarea sangelui in jurul arterei infundate.

Cum se dezvolta boala arterei coronare?

Boala arterei coronare survine cand in peretele arterelor care alimenteaza inima se depoziteaza placa aterosclerotica. Placa este formata in principal din colesterol. Acumularea placii poate fi accelerata prin fumat, tensiune mare, nivel de colesterol ridicat, diabet. Riscul de depunere a acestei placi este mai mare daca pacientii au peste 45 de ani - barbatii si 55 de ani - femeile sau daca au cazuri in familie de boli ale arterelor inimii.

Operatia are loc pentru a usura angina la pacientii care nu au raspuns la terapia medicamentoasa si care nu pot fi supusi unei angioplastii cu balon. Operatia este ideala pentru pacientii cu multiple ingustari in multiple ramuri ale arterelor coronare asa cum se intalneste adesea la pacientii cu diabet.

Operatiile de bypass coronarian imbunatatesc durata de viata a pacientilor care prezinta ingustari semnificative ale arterei coronare principale stangi si la pacientii care prezinta ingustari semnificative a celor trei artere majore, in special la cei cu functia de pompa a muschiului inimii scazuta.

Desi bypass-ul coronarian este mai eficient decat medicamentele sau angioplastia cu balon in eliminarea anginei, nu este mai eficient in reducerea riscului decesului cardiac, viitoare atacuri de cord sau in imbunatatirea functiei muschiului inimii.
Pagini: (1) 2 3 4 5 »
Apendicectomia (operatia de apendicita) >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007