• Optiuni de sortare - Proceduri si teste
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Interventii si analize - index alfabetic
A B C D G H I P S T U V
Interventii si analize :: Interventii


Vasectomia

Rezultate
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este vasectomia?
  2. Cum sa iei decizia de a face o vasectomie?
  3. Cum se face vasectomia?
  4. Rezultate
  5. Poate fi vasectomia reversibila?
  6. Care sunt riscurile?
  7. Avantaje si dezavantaje
  8. Cum afecteaza vasectomia sexualitatea si masculinitatea?
  9. Vasectomia pe scurt

Vasectomia poate fi considerata cea mai sigura si cea mai eficace metoda de contraceptie. Doar 15 din 10.000 de cupluri au o sarcina in primul an dupa vasectomie. Vasectomia are o rata de succes mai mare de 99% ceea ce o face cea mai eficace metoda. Dar nu este eficienta imediat.
Desi poti face sex dupa 3 zile dupa operatie vei ramane temporar capabil sa determini aparitia unei sarcini prin intermediul spermei care a ramas pe vasele care duc spre penis. In general dureaza cel putin 20 de ejaculari pentru a se elimina tot.
 Folositi o metoda secundara de control a sacinii pana cand faceti o analiza a spermei. Vor fi necesare 2 astfel de teste: primul la 6 saptamani dupa operatie iar al 2-lea la 8 saptamani dupa operatie. Astfel numai dupa ce doua teste au aratat ca nu mai exista spermatozoizi in lichidul de ejaculare te poti baza pe vasectomie ca metoda contraceptiva.

Cand pot relua activitatea la servici ?
Daca aveti un servici de birou va puteti intoarce dupa cateva zile. Daca exercitati o munca fizica, mergeti sau conduceti mult, discutati cu medicul cand va puteti intoarce la servici.

Dar despre conservarea spermei intr-o banca de sperma?
In scopul reproducerii (inseminarea artificiala) dupa vasectomie unii barbati opteaza pentru congelarea spermei inainte de sterilizare. In orice caz viabilitatea pe termen lung a spermatozoizilor prin criogenare este indoielnica.
Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 7 8 9 »
<< Biopsia placentara, CVS Montarea implanturilor dentare >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007