• Optiuni de sortare - Proceduri si teste
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Interventii si analize - index alfabetic
A B C D G H I P S T U V
Interventii si analize :: Interventii


Histerectomia

Ce analize sau tratamente se fac inainte de histerectomie?
Autor: Dr. Roxana Rosca
In acest articol:
  1. Ce este histerectomia?
  2. De ce se face histerectomia?
  3. Cum se face histerectomia?
  4. Anexectomia bilaterala
  5. Ce analize sau tratamente se fac inainte de histerectomie?
  6. Complicatiile histerectomiei
  7. Care sunt alternativele la histerectomie?
Inainte de a face histerectomie pentru dureri pelviene, femeile vor face interventii chirurgicale mai reduse (cum ar fi laparoscopia) pentru excluderea altor cauze ale durerii. Inainte de a se supune unei histerectomii pentru o sangerare uterina anormala, este necesara realizarea unei biopsii, investigarea peretelui interior al uterului (biopsia endometrului) pentru a exclude cancerul sau starile precanceroase ale  uterului. Aceasta procedura este denumita chiuretaj biopsic. O femeie cu durere sau sangerare pelviana primeste un tratament medicamentos inainte de a decide histerectomia.

Prin urmare, unei persoane la premenopauza (care are inca o menstruatie regulata) ale carei fibroame uterine cauzeaza sangerarea dar nu dureri, i se administreaza in prima faza tratament medical cu hormoni. Daca aceasta inca are pierderi de sange semnificative care determina dezavantaje majore in viata de zi cu zi sau daca sangerarea continua si determina anemie (celulele rosii sunt in scadere datorita pierderii de sange) si aceasta nu prezinta anomalii in testutul endometrial, poate fi candidata pentru histerectomie.

O femeie la postmenopauza (a carei menstruatie a incetat definitiv), care nu prezinta anomalii in esantioanele din uter (analiza endometrului) si are inca sangerari persistente, anormale dupa tratatamentul hormonal poate fi candidata pentru histerectomie..
Ca regula generala, inainte de decizia de histerectomie, femeile trebuie sa faca urmatoarele teste pentru a se selecta procedura optima:
1. Un examen clinic complet incluzand examinarea manuala a uterului si ovarelor
2. O analiza recenta a secretiei vaginale si neaparat o colposcopie
3. O ecografie pelviana poate fi necesara in functie de ce se gaseste la analizele de mai susPagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 »
<< Colposcopia Proteza de sold >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007