• Optiuni de sortare - Proceduri si teste
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Interventii si analize - index alfabetic
A B C D G H I P S T U V
Interventii si analize :: Interventii


Proteza de sold

Cum se pregateste si cum se face ?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este proteza de sold ?
  2. Cine este candidat pentru proteza de sold ?
  3. Riscuri si complicatii
  4. Cum se pregateste si cum se face ?
  5. Ce trebuie sa iei cu tine la spital ?
  6. Cat timp dureaza recuperarea dupa operatie ?
  7. Rezultate ale operatiei de proteza de sold
  8. Proteza de sold pe scurt
Cel mai frecvent doctorii folosesc anestezia generala pentru operatia de inlocuire a soldului ceea ce inseamna ca vei fi inconstient pe durata operatiei.
Uneori folosesc si anestezia regionala ceea ce inseamna ca nu simti nimic in zona operata dar esti constient. Alegerea o face medicul pe baza starii tale de sanatate si uneori si in functie de alegerea ta.

Doctorul poate recomanda administrarea de antibiotice inainte de operatie si dupa pentru a reduce riscul unei infectii. Daca ai nevoie de o interventie dentara doctorul ti-ar putea recomanda sa o faci inainte de operatie. Infectiile se pot raspandi din alte parti ale corpului cum ar fi cavitatea bucala catre articulatia artificiala si astfel pot cauza probleme serioase.

Operatia de inlocuire a soldului implica inlaturarea capului femural – capatul osului - cu o bila de metal care este pozitionata in os. Un soclu de plastic sau metal este implantat in osul pelvian  pentru a inlocui soclul afectat. Partile protezei care imita constructia naturala a soldului se potrivesc impreuna si functioneaza ca o articulatie de sold normala. Dupa ce se face anestezia operatia debuteaza cu o incizie la nivelul articulatiei mergand usor de-a lungul muschiului gluteus maximus; odata cu evidentierea articulatiei soldului capatul femurului este inlaturat cu ajutorul unui fierastrau si partea descoperita este curatata de resturile de os. Chirurgul va determina atunci marimea corespunzatoare a componentei acetabulare si o va implanta in soclu. Apoi o componenta femurala de proba va fi plasata in canalul din centrul femurului si se va cerceta daca se potriveste. Chirurgul va testa reconstructia soldului pe nivele de miscare, fibre musculare si nivele de stabilitate si va ajusta pozitia bilei si a cupei daca va fi necesar. Va ajusta lungimea capului implantului femural  pentru a se asigura ca lungimea piciorului este cea corespunzatoare.
O data ce marimea corecta este determinata, implantul este inserat si fixat pe femur. Incizia este inchisa si se aplica bandaj steril. Tipurile articulatiei soldului sunt variate. In general chirurgul este cel care decide care tip se potriveste. Materialul folosit in fabricarea protezelor cuprinde o combinatie de plastic si metal durabil si rezistent la umiditate si titan. Implanturile sunt biocompatibile ceea ce inseamna ca sunt proiectate  pentru a fi acceptate de catre organism si sunt facute  pentru a rezista coroziunii, degradarii si utilizarii. Operatia de inlocuire a soldului (proteza de sold) dureaza in general 2-3 ore, timp in care pacientul este sub anestezie.Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 7 8 »
<< Histerectomia Hamul Pavlik >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007