• Optiuni de sortare - Proceduri si teste
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Interventii si analize - index alfabetic
A B C D G H I P S T U V
Interventii si analize :: Interventii


Artroscopia

Cum se face?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este artroscopia?
  2. La ce se foloseste ?
  3. Cum ma pregatesc pentru artroscopie?
  4. Cum se face?
  5. Riscuri
  6. Retineti
In timpul procedurii chirurgicale pentru dezinfectarea zonei din jurul articulatiei se aplica tampoane sterile pentru a preveni viitorele infectii.

Medicul s-ar putea sa foloseasca un garou pentru a scadea presiunea sangelui si pentru a putea vedea mai bine articulatia. Procedura presupune ca medicul chirurg sa faca o serie de incizii la nivelul suprafetei pielii pana la nivelul articulatiei. Prin una sau doua incizii un ac gros numit canula este introdus in articulatie si ii este atasat un tub. Articulatia este injectata cu o solutie salina sterila pentru a mari suprafata articulara si pentru a se asigura o imagine artroscopica buna.

Uneori dupa o trauma recenta a articulatiei lichidul biologic al articulatiei poate fi tulbure ceea ce face ca vizualizarea articulatiei sa fie dificila. In acest caz un jet constant de solutie salina este necesar. Acest jet de solutie salina poate fi inserat prin canula artroscopului sau din pozitie opusa. Artroscopul este plasat pe una din incizii pentru a putea examina starea articulatiei. Odata ce artroscopul este inserat doctorul va fi capabil sa observe interiorul articulatiei prin vizualizarea pe un monitor video atasat artroscopului.

Doctorul sau asistentul poate apleca, extinde sau repozitiona articulatia pentru a o putea vedea din unghiuri diferite. Aceste imagini pot fi inregistrate pe casete video sau pot fi fotografiate. In operatia artroscopica instrumente chirurgicale aditionale sunt inserate in articulatie cu ajutorul artroscopului. Aceste instrumente pot fi folosite pentru a taia, indeparta si repara tesutul afectat. Odata cu terminarea procedurii, artroscopul e indepartat si incizia este inchisa prin coasere.

Dupa procedura articulatia este lasata in repaus pentru cateva zile. Nu se poate conduce un autovehicul timp de 24 de ore dupa procedura. Firele vor fi indepartate dupa 7-10 zile.

Dupa externare trebuie sa invelesti, sa odihnesti si sa ridici articulatia mai sus decat pieptul pentru a reduce inflamatia si durerea pentru cateva zile. Analgezicele pot fi folosite pentru a reduce durerea si disconfortul. In functie de ce articulatie a fost supusa procedurii exista posibilitatea sa ai nevoie de suporturi, bandaje de sustinere pentru confort si protectie. S-ar putea sa dureze cateva saptamani ca articulatia sa se refaca. Daca o operatie aditionala este efectuata in timpul artroscopiei s-ar putea sa dureze mai multe saptamani pana la refacere.Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 »
<< Angiografia Amigdalectomia (operatia de amigdalita) >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007