• Optiuni de sortare - Viata sanatoasa
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Viata sanatoasa - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Viata sanatoasa :: Sanatatea femeii


SILGARD, vaccinul pentru virusul papilloma uman (HPV)

Autor: Dr. Roxana Rosca

Este un vaccin recombinat non-infectios, nu produce boala,  pentru ca nu contine AND viral , ci particule asemanatoare virusului.
Tipurile de HPV din vaccin sunt 6, 11, 16, 18. Tipurile 16 si 18 sunt raspunzatoare de aproximativ 70% dintre cazurile de displazii cervicale de grad inalt (CIN2 si CIN3), de adenocarcinom in situ de col uterin si de aproximativ 70% dintre displaziile vulvare de grad inalt, la femeile tinere.
Tipurile 6 si 11 sunt raspunzatoare pentru aproximativ 90% din cazurile de veruci genitale.
Silgard ofera protectie de 100% impotriva contractarii HPV tulpinile 6, 11, 16 si 18.
Pentru restul tulpinilor de HPV, vaccinul nu ofera protectie.

Mod de administrare
Vaccinarea consta in 3 doze separate, 0,5 ml fiecare administrate la 0, 2 si 6 luni.
Injectarea se face intramuscular in regiunea deltoidiana a bratului, sau in regiunea antero-laterala superioara a coapsei.

Cui se adreseaza ?
Este un vaccin care previne leziunile cervicale de grad inalt, carcinomul cervical, leziunile vulvare de grad inalt si verucile genitale externe (condyloma acuminata).
Se adreseaza femeilor cu varsta intre 16 si 26 de ani, pentru ca s-a demonstrat imunogenitate crescuta la administrarea vaccinului in acest interval de varsta si pentru ca este intervalul cel mai expus contactarii HPV, virus care se transmite pe cale sexuala.
Imunogebitate crescuta, cu alte cuvinte eficacitate crescuta a vaccinarii, s-a demonstrat si la intervalul de varsta 9-15 ani, precum si la baietii de 9-15 ani.
La barbati, eficacitatea vaccinului nu a fost testata.

Este vaccinul eficace si pentru cei care au deja HPV ?
Nu s-a evidentiat protectia impotriva bolii determinate de tipurile de HPV cu care subiectii erau deja infectati, cu toate acestea  subiectii care inaintea  vaccinarii erau infectati cu unul sau mai multe tipuri de HPv din vaccin au fost protejati de boala clinica determinata de tipurile de HPV care nu sunt prezente in vaccin.

Persistenta
Nivelurile maxime de anticorpi impotriva HPV, s-au obtinut la 7 luni dupa vaccinare, au scazut in luna 24, apoi s-au stabilizat pana cel tarziu in luna 60.Perioada de observatie este in prezent limitata la 2 ani in studiile la femeile tinere si la 18 luni in studiile la adolescenti. Nu s-a stabilit durata exacta a imunogenitatii dupa o serie de 3 doze.

Producator: MSD www.msd.com
<< De de sunt fibrele in alimentatie bune pentru sanatate ? Cuvantul care inalta si cuvantul care ucide >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007