• Optiuni de sortare - Semne si simptome
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Semne si simptome - Index alfabetic
B C D G H I M O P R S V Z
Semne si simptome :: Semne si Simptome


Raul de miscare

Ce este raul de miscare?
In acest articol:
  1. Ce este raul de miscare?
  2. Care sunt simptomele?
  3. Cum se poate preveni?
  4. Pe scurt

Raul de miscare este o tulburare frecventa a urechii interne care este cauzata de miscarea repetata. In urechea interna raul de miscare afecteaza simtul echilibrului si, din aceasta cauza, si simtul orientarii spatiale.

Pentru a intelege raul de miscare este util sa intelegem cateva parti ale corpului si modul in care ele influenteaza modul in care simtiti miscarea.

  • Urechea interna – lichidul din urechea interna pluteste ajutandu-va sa percepeti daca va miscati si daca da, in ce directie va miscati - sus, jos, intr-o parte sau alta, de jur imprejur, inainte sau inapoi.
  • Ochii – ceea ce vedeti permite deasemenea corpului sa afle daca va miscati si in ce directie.
  • Receptorii pielii – acesti receptori comunica creierului care parti ale corpului ating pamantul.
  • Receptorii senzitivi din muschi si articulatii - acesti receptori senzitivi comunica creierului daca va miscati muschii si in ce pozitie este corpul dumeavoastra.

Creierul primeste un raport instantaneu de la aceste parti ale corpului si incearca sa adune laolata intr-un tablou intreg a ceea ce faceti in acel moment. Dar daca vreunul din aceste piese ale tabloului nu se potrivesc atunci puteti avea rau de miscare.
Pagini: (1) 2 3 4 »
<< Diareea Constipatia >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007