• Optiuni de sortare - Semne si simptome
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Semne si simptome - Index alfabetic
B C D G H I M O P R S V Z
Semne si simptome :: Semne si Simptome


Chelia

Metode chirurgicale
Autor: Dr. Teodora Vlasceanu
Medic primar dermatolog
teodora.vlasceanu@emedonline.ro
In acest articol:
  1. Ce este chelia?
  2. Care este ciclul normal al cresterii si caderii parului?
  3. Ce tipuri exista?
  4. Care sunt cauzele?
  5. Mituri
  6. Tratament
  7. Metode chirurgicale
  8. Perucile si mesele

Chirurgia este o alta metoda de reversibilitatea a pierderii parului si a cheliei, desi poate fi considerata o masura extrema. Exista mai multe metode chirurgicale folosite. Acestea includ transplanturi de par, in care petice de piele cu par sunt mutate dintr-o parte in alta a capului. O alta este reducerea scalpului in care sunt indepartate parti din calp, pielea este intinsa peste zona care a fost indepartata, apoi totul se coase.

Transplanturile de par si reductia scalpului sunt disponibile pentru tratarea alopeciei androgenice cand metodele mai conservatoare au esuat. In timpul transplantarii un chirurg dermatolog sau estetician recolteaza bucati mici de piele, fiecare continand unul sau mai multe fire de par de la ceafa sau din partile laterale ale scalpului dumneavoastra, acestea sunt apoi implantate in zonele de chelie. Sunt necesare mai multe sesiuni de transplant deoarece pierderea ereditara a parului progreseaza cu timpul.

Reductia scalpului, asa cum implica numele, inseamna micsorarea zonei de piele cheala de pe capul dumneavoastra. Scalpul si partea de sus a capului pot parea a avea dimensiuni fixe. Dar pielea poate deveni flexibila si intinsa suficient pentru ca o parte din ea sa fie indepartata chirurgical. Dupa ce este indepartata zona de scalp fara par, spatiul este inchis cu scalp acoperit de par.

Medicii pot sa si rasuceasca o zona de piele cu par peste o zona de piele cheala in tehnica de reductie a scalpului  (cu lambou). Reductia scalpului poate fi combinata cu transplantul de par pentru a imita o linie naturala de insertie a parului la cei cu o pierdere extensiva a parului.

Procedurile chirurgicale de a trata chelia sunt costisitoare si pot fi dureroase. Riscurile posibile includ infectia si cicatrizarea. Daca sunteti interesat de aceste proceduri, luati in considerare doar chirurgii dermatologi certificati, chirurgii plasticieni sau esteticieni si verificati calificarea acestora si cercetati daca nu exista vreo plangere din partea pacientilor inainte de a va alege medicul. Consultati-va cu doctorul pentru a confirma cauza pierderii parului si reevaluati toate optiunile terapeutice, incluzand pe cele non-chirurgicale, inainte de a va face planuri pentru chirurgie.
Pagini: « 1 ... 3 4 5 6 (7) 8 »
<< Mancarimea (pruritul) Hematuria (sange in urina) >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007