• Optiuni de sortare - Semne si simptome
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Semne si simptome - Index alfabetic
B C D G H I M O P R S V Z
Semne si simptome :: Semne si Simptome


Hematuria (sange in urina)

Diagnostic
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este hematuria?
  2. Tipuri de hematurie
  3. Care sunt cauzele hematuriei?
  4. Semne si simptome
  5. Diagnostic
  6. Tratament
  7. Retineti

Pentru a determina cauza hematuriei, sau pentru a elimina anumite cauze, doctorul va cere analize de urina, de sange, o pielografie intravenoasa ( o radiografie ) sau o cistoscopie.

Doctorul va cere mai intai o analiza a urinei pentru a constata prezenta globulelor rosii. Apoi va face analize aditionale ca sa determine ce altceva ar putea fi in neregula. De exemplu, prezenta globulelor albe in urina denota de obicei o infectie.

Pielografia intravenoasa este o radiografie facuta pentru a evalua rinichii si ureterele (care fac legatura intre rinichi si vezica). Aceasta consta in injectarea unei substante chimice numita substanta de contrast care ajuta la vizualizarea tractului urinar. Daca pacientul este alergic la aceasta substanta, se va folosi o metoda alternativa de vizualizare.

Cistoscopia se refera la procedeul prin care se cerceteaza vezica direct cu o camera video. Pentru acest tip de examinare se poate face anestezie totala - dar nu este obligatoriu. Instrumentele folosite sunt foarte mici si performante. Din pacate, cel mai bun mod de a evalua vezica este totusi prin vizualizare directa.

Doctorii mai pot opta si pentru alte metode de vizualizare, cum ar fi o scanare printr-o tomografie computerizata. Este cea mai buna metoda pentru a evalua rinichii si pietrele la rinichi. Recent,multi urologi folosesc urografia cu tomografie computerizata – pentru ca aceasta metoda le permite evaluarea rinichilor si a ureterului printr-un singur test pe baza de raza X. Pacientilor care au un nivel crescut de creatinina sau prezinta alergii la aceasta metoda li se va recomanda rezonanta magnetica nucleara (  RMN, IRM ) sau o pielografie retrograda pentru observarea partii superioare a tractului urinar. In timpul pielografiei retrograde, pacientul va fi dus in sala de operatie, i se va injecta substanta din vezica pana in ureter si se vor obtine imaginile dorite.
Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 »
<< Chelia Palpitatiile >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007