• Optiuni de sortare - Semne si simptome
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Semne si simptome - Index alfabetic
B C D G H I M O P R S V Z
Semne si simptome :: Semne si Simptome


Diareea

Care sunt cauzele frecvente ale diareei acute?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este diareea?
  2. Care sunt cauzele frecvente ale diareei acute?
  3. Care sunt cauzele frecvente ale diareei cronice?
  4. Semne si simptome
  5. Care sunt complicatiile diareei?
  6. Diagnostic
  7. Tratament
  8. Cum sa va ingrijiti acasa
  9. Retineti

Cea mai frecventa cauza a diareei acute este infectia – virala, bacteriana sau parazitara. Bacteriile pot cauza si toxinfectie alimentara acuta. O alta cauza a diareei poate fi medicatia.

Gastroenterita virala

Gastroenterita virala (infectia virala a stomacului si a intestinului subtire) este cauza cea mai frecventa a diareei acute in intreaga lume. Rotavirusul este cea mai frecventa cauza a diareei acute la copii. Diareea virala se raspandeste cu usurinta. Simptomele gastroenteritei (greata, varsaturi, crampe abdominale si diaree) dureaza in mod tipic doar 48-72 de ore. Spre deosebire de enterocolita bacteriana (infectia bacteriana a intestinului subtire si a colonului), pacientii cu gastroenterita virala de obicei nu au sange sau puroi in scaun si au febra scazuta sau deloc.

Enterocolita bacteriana

Bacteriile patogene (care produc boli) invadeaza, de obicei, intestinul subtire si colonul si duc la enterocolita (inflamarea intestinului subtire si a colonului). Enterocolita bacteriana este caracterizata de semne ale inflamatiei (sange sau puroi in scaun, febra ) si durere abdominala insotita de diaree. Bacteriile care duc la enterocolita sunt: Shigella, Salmonella, Campylobacter jejuni si E. coli enteropatogen (tulpina patogena a bacilului E. coli care duce la diaree prin invadarea si inflamarea peretelui interior al intestinului subtire si al colonului cauzand enterocolita).

Diareea calatorului

Turistii care viziteaza tari straine cu clima calda si conditii igienice precare (de ex. parti ale Africii) se pot infecta cu E. coli enterotoxic (tulpina patogena a bacilului E. coli care duce la diaree prin producerea de toxine) consumand mancare contaminata: fructe, legume, fructe de mare, carne cruda, apa. Toxinele produse de E. coli enterotoxic declanseaza brusc diaree, crampe abdominale, greata si uneori varsaturi.

Toxiinfectia alimentara

Toxiinfectia alimentara este o boala de scurta durata cauzata de toxine produse de bacterii. Toxinele duc la dureri abdominale (crampe) si varsaturi si fac intestinul subtire sa secrete cantitati mari de apa, care duc la diaree. Simptomele toxiinfectiei dureaza de obicei mai putin de 24 de ore.

Paraziti

Infectie cu Giardia lamblia, Cryptosporidium

Medicamente

Diareea indusa de medicamente este foarte frecventa pentru ca multe medicamente duc la diaree. Medicamentele care duc frecvent la diaree sunt antacizii si suplimentele alimentare (care contin magneziu). Alte clase de medicamente care duc la diaree includ medicamente antiinflamatorii nonsteroidiene (AINS), medicamentele de chimoterapie, antibioticele, medicamente de control al ritmului neregulat al inimii (antiaritmii) si medicamente pentru hipertensiune .
Page break
Pagini: « 1 (2) 3 4 5 6 ... 9 »
Raul de miscare >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007