Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Vitamine si minerale :: Minerale


Cobaltul

CE FACE
Face parte din molecula vitaminei B12 care ajuta cresterea si stimularea ADN-ului, reglarea tensiunii arteriale si a sistemului nervos si ajuta la producerea globulelor rosii ale sangelui.

IN CORP
Cobaltul intra in organism prin molecula Vitaminei B12.

DACA LIPSESTE
O lipsa de Cobalt poate avea drept consecinte disfunctii severe ale sistemului nervos , anemie si dezvoltari nefiresti in cresterea celulara. Pentru a trata aceste simptome, ati avea nevoie de intreaga molecula B12 si nu doar de Cobalt. 

SURSE NATURALE
Surse naturale de Cobalt se pot gasi in produsele lactate, peste, legume (cel mai mult cele frunzoase) si chiar in fasole. Desi uneori inregistrat ca un ingredient in cereale, este inutil pentru om cand nu este parte din molecula de B12.

DOZA ZILNICA
Nu exista nici o cerinta efectiva de dozaj zilnic pentru Cobalt. Nivelul de Cobalt in alimente depinde de solul in care a crescut produsul, astfel ca variaza de la o tara la alta.

SUPRADOZARE
Asa cum se mentioneaza mai sus, nu exista nici un pericol pentru om. Totusi, administrarea de Cobalt in exces la animale poate provoca supraproductie de globule rosii, atac de cord si hipotiroidism .

SUPLIMENTE
Numai o forma radioactiva de Cobalt (Cobalt 60) este folosit si aceasta numai pentru a trata unele cancere.




<< Fluorul Cromul >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007