CE FACE
Sulful este un sprijin pentru toate proteinele si, prin urmare, este un mineral esential pentru toti oamenii. Cistina, Cisteina si Methionina sunt aminoacizii din interiorul corpului, in care se gaseste Sulf. Restul exista in celulele corpului sub forma de sulfati.
Proteina contine un nivel ridicat de Sulf si este o componenta a colagenului care intareste dintii, oasele si tesuturile conjunctive. Este abundent de asemenea in keratina care intareste parul, pielea si unghiile. Sulful ajuta la definirea tipului de tesut si la forma tesuturilor. Sulful joaca de asemenea un rol cheie in transformarea grasimii si carbohidratilor in energie. Celulele primesc oxigen prin prezenta Sulfului. Acesta ajuta si la producerea hormonilor de crestere si a insulinei.
IN CORP
Aminoacizii ajuta la absorbirea Sulfului in intestinul subtire iar eliminare se face prin urina si fecale.
DACA LIPSESTE
Nu exista nici un pericol datorat lipsei de Sulf. Pericolul rezida in cantitatea de proteina care exista in corp, nu in nivelurile de Sulf.
SURSE NATURALE
Ouale, fasolea, produsele lactate, carnea, fructele de mare si mustarul sunt mari surse naturale de Sulf. Sulfatii se pot gasi si in apa, fructe si legume dar nu in cantitati mari.
DOZA ZILNICA
850 mg pe zi este suficient pentru majoritatea oamenilor.
SUPRADOZARE
Nu puteti sa luati prea mult Sulf.
SUPLIMENTE
Suplimente de sulf se pot folosi pentru a scapa de probleme cu constipatia, pentru a trata acneea severa, psoriazisul si eczemele. In cazurile de scabie, se aplica o lotiune cu sulf. Daca suferiti de artrita, baia in apa cu Sulf va poate fi de ajutor.