Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Vitamine si minerale :: Vitamine


CAROTENII

CE FAC
Carotenii sunt substantele din alimente care se transforma in vitamina A .Organismul stabileste singur cand si in ce masura are loc acest lucru. Cel mai vizibil si cunoscut dintre toti carotenii este beta carotenul care se transforma cel mai usor in vitamina A. Beta carotenul se gaseste intr-o larga varietate de alimente. Carotenii actioneaza ca antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor de inima, a disfunctiilor ochilor si cancerului.

IN CORP
Carotenii sunt absorbiti de acizii biliari si grasime.

DACA LIPSESTE
Daca regimul tau alimentar nu are o cantitate bogata de carotenii, riscul tau de cancer si de boli de inima este foarte crescut.

SURSE NATURALE
Legumele si fructele (in special cele galbene ,portocalii si verzi) cum sunt : broccoli, morcovii si spanacul contin cantitati mari de caroteni naturali.

DOZA ZILNICA
Nu exista prea mult caroten in alimentatie, dar doza recomandata este de aprox. 25 mg.

SUPRADOZA
Asa cum se mentioneaza mai sus ,nu exista prea mult caroten. Singurele efecte secundare ale unei ingerari prea mari de caroteni pot fi dereglari ale ciclului menstrual sau o oarecare colorare a pielii. Efectele pot fi reduse oprind pur si simplu ingestia de caroten.

INTERACTIUNI
Cand se da sub forma de supliment, beta carotenul poate ajuta la combaterea cancerului sau la reducerea efectelor bolii de inima. Carotenul ajuta de asemenea la stimularea sistemului imunitar, ceea ce este de ajutor in combaterea tuturor bolilor si infectiilor.

ATENTIE
Daca esti un fumator sau un bautor inrait si ingerezi o mare cantitate de caroten, riscul de cancer este foarte crescut.
<< ACIDUL PANTOTENIC ACIDUL FOLIC (FOLATII) >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007