Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Vitamine si minerale :: Vitamine


Vitamina B2 (Riboflavina)

Care sunt sursele naturale de vitamina B2 ?
Autor: Dr. Ana-Maria Iordan
In acest articol:
  1. Istoric
  2. Ce face ?
  3. Care sunt sursele naturale de vitamina B2 ?
  4. Daca lipseste
  5. Care este doza zilnica de vitamina B (riboflavina)?
  6. Suplimente
  7. Supradozare
  8. Interactiuni
  9. Atentie!

Riboflavina este un constituent esential al tuturor celulelor vii, prin urmare este larg distribuita in natura. Totusi, destul de putine surse naturale sunt bogate in vitamina B2. Cele mai mari concentratii se afla in drojdia de bere si ficatul animal, surse alimentare care nu se regasesc uzual in alimentatia zilelor noastre. Cele mai importante si obisnuite surse alimentare care contin riboflavina sunt laptele si produsele lactate, carnea fara grasime, ouale si legumele cu frunze verzi. Nucile, ciupercile si avocado contin cantitati mici de riboflavina. Multe dintre produsele fainoase (paine, cereale, faina) sunt imbogatite cu vitamine din clasa B, printre care si riboflavina. Riboflavina se absoarbe mai bine din sursele alimentare animale decat din cele vegetale.
surse naturale de vitamina B2
surse naturale de vitamina B2
Alimentele gatite pot asigura suficienta riboflavina pentru o dieta echilibrata, vitamina nefiind distrusa de temperaturile inalte. Vitamina B2 este insa hidrosolubila si se poate pierde daca procesul de gatire implica folosirea apei. Procesul de pasteurizare a laptelui implica pierderea a aproximativ 20% din continutul de riboflavina.

Lumina distruge vitamina B2. Cand depozitati produsele fainoase, produsele lactate sau carnea, pentru a evita pierderea riboflavinei folositi recipiente opace sau zone ferite de lumina. Datorita acestei sensibilitati la lumina, riboflavina din laptele tinut intr-o sticla expusa razelor ultraviolete sau la soare dispare intr-un procent de 85% in aproximativ 2 ore.
Mediul alcalin si iradierea alimentelor (pentru sterilizare) determina pierderea vitaminei B2 din alimente.
lapte surse naturale de vitamina B2




Pagini: « 1 2 (3) 4 5 6 7 ... 9 »
<< NIACIN VITAMINA B12 >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007