Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Pediatrie


Anemia

Factori de risc
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce este anemia?
 2. Cauze
 3. Tipuri de anemie
 4. Semne si simptome
 5. Factori de risc
 6. Diagnostic
 7. Cum se poate preveni anemia?
 8. Pot anticonceptionalele afecta riscul de anemie?
 9. De cat fier avem nevoie zilnic?
 10. Tratament

Urmatorii factori pot creste riscul de anemie :

 • O dieta necorespunzatoare. Fiecare om - tanar sau in varsta - a carui dieta este scazuta in fier si vitamine, in special folati prezinta un risc de anemie. Organismul necesita fier si vitamine pentru a produce un numar suficient de celule rosii.
 • Probleme intestinale. Existenta unei tulburari intestinale care afecteaza absorbtia  nutrientilor la nivelul intestinului subtire cum ar fi boala Crohn sau boala celiaca reprezinta un risc de anemie. Interventiile chirurgicale de inlaturare a unei parti de intestin subtire acolo unde nutrientii se absorb pot conduce la deficit de nutrienti sau anemie.
 • Menstruatia. In general femeile au un risc mai crescut de anemie feripriva decat barbatii. Aceasta datorita pierderii de sange si odata cu ea a fierului in timpul menstruatiei lunare.
 • Sarcina. Femeile insarcinate prezinta un risc crescut de anemie feripriva deoarece rezervele de fier servesc atat pentru cresterea volumui sanguin al mamei cat si la dezvoltarea hemoglobinei la fat.
 • Bolile cronice. De exemplu daca suferi de cancer sau ai afectiuni la nivelul rinichilor, ficatului sau alte afectiuni cronice exista posibilitatea  de a prezenta un risc de ceea ce se numeste "anemia bolilor cronice". Aceste situatii pot duce la lipsa de celule rosii. Pierderea cronica de sange in cazul unui ulcer sau a unei alte situatii, fara ca organismul sa poata recupera pierderea de fier poate duce la anemie feripriva.
 • Antecedente in familie. Daca familia ta are antecedente de anemie ereditara s-ar putea sa ai un risc crescut de anemie.
Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 10 »
Defecte congenitale cardiace >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007