Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ANAVIX, sirop

Compozitie:
Sirop continand ambroxol (clorhidrat) 15 mg/5 ml si 30 mg/5 ml si excipienti (aroma de menta si de portocala).

Actiune terapeutica:
Mucolitic-fluidifiant al secretiilor bronsice.

Indicatii:
Adjuvant in afectiuni cu secretii mucoase vascoase, boli pulmonare cronice (emfizem cronic, bronhopatie cronica obstructiva, bronsita cronica astmatiforma), acute (pneumonie, bronsita, traheobronsita), complicatii pulmonare postoperatorii sau dupa traumatisme toracice; de asemenea este indicat in bronsita acuta cand trebuie asociat antibioticului potrivit.

Contraindicatii:
Hipersensibilizare cunoscuta la produs.

Reactii adverse:
Hipersensibilizare la produs - care s-a raportat foarte rar. Pot aparea foarte rar: stomatita, greata, varsaturi.

Atentie!
In cursul administrarii se observa o crestere a volumului secretiilor lichide bronsice; cand trebuie evitata tusea, este necesara mentinerea deschisa a cailor aeriene si aspirarea mecanica a secretiilor. Daca apare o blocare a cailor extrapulmonare sau o acumulare locala de secretii, caile aeriene vor fi eliberate prin aspirare endotraheala, cu sau fara bronhoscopie. Anavix nu va fi administrat simultan cu narcotice, antitusive sau medicamente care contin atropina.

Sarcina si alaptare:
Studiile efectuate pe animale au demonstrat ca produsul nu are un efect teratogen evident. Dar avand in vedere ca nu sunt studii adecvate si bine controlate privind efectele administrarii ambroxolului femeilor gravide, nu sunt concluzii certe privind siguranta utilizarii acestuia in cursul sarcinii. Nu se recomanda administrarea de Anavix in cursul sarcinii si nici al alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Mod de administrare:
Sirop 15 mg/ml: in general pentru copii se recomanda 1,2-1,6 mg/kg corp. Daca nu sunt indicatii speciale se recomanda astfel: Copii 5-12 ani: 1 1/2 lingurite de doua ori pe zi. Copii 2-5 ani: 1 lingurita de 2 ori/zi. Copii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori/zi. Sirop 30 mg/5 ml. Adulti si copii mai mari de 12 ani: 2 lingurite de 2 ori/zi. Tratamentul mentionat este indicat in afectiuni acute bronhopulmonare si numai la inceputul tratamentului primele 14 zile - in afectiunile cronice bronhopulmonare. Daca este necesara prelungirea duratei tratamentului se va folosi jumatate din doza zilnica initiala. Siropul trebuie administrat inainte de masa.

Supradozare:
In caz de supradozare, trebuie facuta spalatura gastrica. Pana acum nu s-au raportat cazuri de supradozare cu ambroxol clorhidrat.

Conditii de pastrare:
La temperatura camerei. Ferit de accesul copiilor.

Forma de prezentare:
Flacon cu 125 ml sirop 30 mg/5 ml sau 15 mg/5 ml.

Producator: Demo

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007