Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
STAMICIN, comprimate filmate

Compozitie:
500 000 U.I. nistatina per comprimat. Produsul se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, biconvexe, cu margini intacte si aspect uniform, de culoare visiniu inchis.

Actiune farmaco-terapeutica:
Nistatina este un antibiotic antifungic; spectrul sau de activitate cuprinde levuri si fungi imperfecti, care produc micoze superficiale. Este foarte activa fata de Candida albicans. Este inactiva fata de actinomicete si bacterii. Nu se cunoaste rezistenta fungilor la nistatina. Administrata oral, se absoarbe in cantitati mici din tubul digestiv, realizand concentratii sanguine reduse, insuficiente pentru o eficienta terapeutica in micoze viscerale. Se elimina in mare parte prin fecale, netransformata.

Indicatii:
Este indicata in infectii cu Candida cu localizare buco-faringiana si gastro-intestinala. In tratamentul profilactic este utila fata de micozele bucale si intestinale in cursul administrarii antibioticelor cu spectru larg (tetracicline, cloramfenicol) si cu metronidazol, mai ales la debili, operati, la cei care fac tratamente indelungate cu corticosteroizi. In scop profilactic, asocierea nistatinei se face in cazurile in care tratamentele cu antibioticele mentionate depasesc 7-10 zile.

Contraindicatii:
Nu este activa in micozele profunde (viscerale), deoarece nu este absorbabila. Nu este recomandata in cazurile de alergie la una din componente. Reactiile la candidina impun oprirea tratamentului si reluarea cu doze foarte mici, care cresc progresiv.

Reactii adverse:
Se pot produce uneori greturi, voma, diaree (la dozele mari), rareori reactii alergice (la nistatina sau la candidina eliberata prin distrugerea ciupercii).

Mod de administrare:
Adulti: 4 - 6 milioane U.I./zi, in 3 - 4 prize. Copii peste 1 an: 1 - 4 milioane U.I./zi.

Forma de prezentare:
Pliante cu cate doua blistere a 10 comprimate filmate continand 500 000 U.I. nistatina per comprimat.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei, ferit de umiditate. A nu se lasa la indemana copiilor.

Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Antibiotice-Iasi www.antibiotice.ro

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007