• Optiuni de sortare - Viata sanatoasa
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Viata sanatoasa - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Viata sanatoasa :: Sarcina si nasterea


Medicamentele si sarcina

Cu ce situatii va puteti confrunta?
Autor: Dr. Raluca Damean
medic ortoped
In acest articol:
 1. Cu ce situatii va puteti confrunta?
 2. Care ar trebui sa fie atitudinea viitoarelor mame fata de administrarea de medicamente in timpul sarcinii?
 3. Ce efecte au medicamentele asupra embrionului si fatului?
 4. Cum se apreciaza siguranta medicamentelor pentru femeile insarcinate?
 5. Lista cu cele mai utilizate medicamente
 6. Citeva reguli simple

Multe femei isi fac griji cu privire la folosirea medicamentelor in timpul sarcinii. Ideal ar fi sa nu fie nevoie sa luati nici un medicament pe parcursul acestor noua luni. Din pacate, in realitate, lucrurile stau putin altfel. Iata citeva din cele mai frecvente situatii cu care v-ati putea confrunta:

 • aveti o afectiune preexistenta sarcinii (astm bronsic, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, etc). E foarte probabil ca aceasta sa necesite tratament si in timpul sarcinii si de aceea medicul va va evalua pentru a hotari daca puteti urma acelasi tratament sau va trebui sa-l inlocuiti cu un altul, mai sigur pentru dumneavoastra si copil.
 • sarcina evolueaza cu complicatii care pun in pericol sanatatea mamei si a fatului (iminenta de avort, eclampsia, etc)
 • dezvoltati o afectiune fata de care aveti aceeasi predispozitie ca populatia generala sau una fata de care aveti o predispozitie crescuta datorita sarcinii (infectiile de tract urinar)
 • unele dintre simptomele comune specifice sarcinii sint accentuate si va creeaza un real disconfort (greturile matinale, varsaturile, constipatia)
 • ati luat medicamente fara sa stiti ca sinteti insarcinata. Intrucit majoritatea sarcinilor nu sint planificate, cazurile in care s-au administrat medicamente in perioada imediat premergatoare conceptiei sau in primele saptamini de sarcina nu sint rare si dau nastere unor temeri firesti viitoarelor mame. Atitudinea corecta este aceea a informarii medicului care va supravegheaza sarcina asupra oricarui tratament urmat pentru ca acesta sa poata calcula riscurile la care a fost expus embrionul sau fatul.Pagini: (1) 2 3 4 5 6 »
<< Cresterea si dezvoltarea copilului Expunerea la raze X in sarcina >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007