• Optiuni de sortare - Viata sanatoasa
Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Viata sanatoasa - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z
Viata sanatoasa :: Sanatatea familiei


Implanturile dentare

Descrierea unui implant dentar - endoosos
Autor: Dr. Iasmin Al-Latif
medic stomatolog
iasmin@emedonline.ro
In acest articol:
  1. Descrierea unui implant dentar - endoosos
  2. De ce sa aleg un tratament prin implant dentar?
  3. Cat dureaza tratamentul in cazul implanturilor dentare?
  4. Este dureroasa aceasta interventie?
  5. Cat timp se vor mentine aceste implanturi?
  6. Ce fel de igiena postoperatorie este necesara?
  7. Ce complicatii pot apare dupa un tratament cu implanturi dentare?
Implanturile dentare
Implantul dentar este o mica “ancora” din titan care se insera in osul maxilar asa cum radacina unui dinte natural se insera in osul maxilar. Dupa osteo-integrarea implantului sau cand osul inconjurator s-a atasat de implant, un coroana dentara este plasata deasupra implantului. Noua coroana dentara se vede, se simte si are aceleasi functii ca si dintele dumneavoastra natural.

Implanturile dentare pot fi folosite in mai multe situatii, in cazul in care avem de inlocuit unul sau mai multi dinti lipsa. De asemenea pot fi folosite pentru a inlocui o intreaga arcada. De asemenea le putem folosi ca si puncte de ancorare pentru punti dentare sau proteze partiale.

“Bontul” protetic al implantului se insurubeaza, foarte precis, pe varful implantului dentar. O coroana protetica  se poate realiza sa se potriveasca foarte fix deasupra bontului protetic. Cei mai multi pacienti prefera coroane de portelan puse pe un metal nobil (aur) deoarece acestea seamana foarte bine cu dintii naturali.

Tesuturile moi din jurul unui implant dentar “imbratiseaza” varful acestuia. Partea superioara a implanturilor este o suprafata foarte neteda, de care partile moi adera foarte bine si creaza o bariera impotriva retentiilor alimentare, a depunerilor bacteriene si a tartrului.

implant dentar endoososOsul maxilar din jurul implantului il mentine strict in pozitia pe care chirurgul a ales-o pentru inserare. Presiunea masticatorie aplicata pe coroana protetica de deasupra implantului este transmisa osului subiacent  si  il mentine sanatos. Osului maxilar ii este necesara stimularea data de implanturi respectiv dintii naturali altfel se va ”topi”. Acesta este fenomenul recunoscut drept imbatranire a fetei. Pagini: (1) 2 3 4 5 ... 7 »
<< Calendarul vaccinarilor la adulti Celulita >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007